Beauty Heaven

Pure by Pixi terméktesztek | 2015 február

2015. február 11. - zsu044

Nagyon örültem a Pixik kezdeményezésének, miszerint létrehoztak egy "Pure", azaz tiszta beauty boxot is, mely - a neve alapján - csak tiszta kozmetikumokat rejt. Naná, hogy én is lecsaptam rá! ;) A doboz tartalmát már ismertettem itt, most a kezdeti izgalom, és egy pár nap használat után jöjjön egy alaposabb elemzés. Mivel Pure boxról beszélünk, összetevők terén kicsit kritikusabb leszek..

A jól ismert fehér "Pixis-doboz" ezúttal hiányzik, a barna karton dobozban természetes anyaggal bélelt fészekben találjuk a termékeket. Az ár-érték arányra egy szavunk sem lehet, jócskán meghaladja a tartalma a dobozért kifizetett összeget. A box 3 db teljes méretű és 2 db utazó méretű terméket tartalmazott, valamint 1 db mintát. Amikor a márkák felsorolását láttam, abban reménykedtem, hogy egy Berber Beauty termék lesz az egyik teljes kiszerelésű, és abban is reménykedtem, hogy a Greenlandtől csak valami apróságot rejt majd. Nem így lett! :)

GREENLAND

A Greenland márkát anno a Müller polcain láttam először. A bio részlegen található, így rögtön elkezdtem nézegetni a termékeket. De sajnos annak ellenére, hogy "natúrkozmetikum", minden termékükben felfedezhető valami nem odavaló. Innentől el is kerültem a márkát, most mégis a birtokomba került - egyszerre 2 db teljes kiszerelésű termék. Az én boxom egy eper-ánizs illatú testápolót, és egy papajás testradírt tartalmazott 200 ml-es kiszerelésben. 

A testápoló nagyon különleges illatú, kellemes állagú, jól hidratáló krém. Felkenve sokáig érezhetjük ezt a kellemes illatot a Parfum/Fragrance (8-as EWG kockázat!) nevezetű mesterséges illatanyagnak köszönhetően, és sajnos az INCI első harmadában kapott helyet. Ezen kívül még 2-3 féle "enyhébb" illatanyagot, és (szerencsére az INCI legvégén) a Butylphenyl Methylpropional nevezetű, 7-es EWG kockázattal rendelkező, szintén mesterséges illatanyagot is tartalmaz. Eme csodás illatanyag tartalom ellenére az amúgy mutatós, és praktikus pumpás csomagoláson ott virít a zöld matrica: "98% natural origin"

A testradírral odáig sem jutottam, hogy kipróbáljam, mivel Sodium Laureth Sulfate alapú. Pont a napokban írtam egy posztot az SLS-ről.  A Parfum/Fragrance itt is az INCI első felében, ezeken kívül Methylchloroisothiazolinone és Methylisothiazolinone elnevezésű tartósítószerek (mindkettő 5-ös EWG kocázat), 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, szintén tartósítószer, 8-10 EWG, és végezetül 4 enyhébb illatanyag.

Számomra ez a két termék natúrkozmetikumként minősíthetetlen. 100%, hogy ezek után sem leszek a fogyasztójuk.

045.JPG

CALENA

A harmadik teljes kiszerelésű termék (50 ml kézkrém) szerencsére sokkal szebb összetétellel bír. A Calena márka volt az egyetlen a dobozban, amit nem ismertem. A NatúrAngyal webáruház oldalán tájékozódtam a márka eredetéről, és a "minőség" fül alatt található információkkal a márka azonnal a szívembe lopta magát.

"A Szimfónia harmonikusan gyümölcsös illata új tettekre buzdít. Minden Szimfónia termék gondosan válogatott kamilla és hársfa kivonatokat tartalmaz. Ez az értékes kamilla és hársfa növényi kombináció antioxidáns, feszesítő és nyugtató hatóanyagokat tartalmaz. Intenzív, természetes bőrápoló! A Calena kézkrém ápolja és hidratálja a kezet, ahogy annak egy ellenőrzött natúrkozmetikum esetében lennie kell. Értékes növényi elixíreket és illlóolajokat tartalmaz. A növényi elixírek az eredeti növény minden tulajdonságát megőrzik és sejtfrissítő kúraként hatnak a bőrre."

Az INCI-ben semmi kivetnivaló, nagyon szép összetétellel bír, "ahogy annak egy ellenőrzött natúrkozmetikum esetében lennie kell!" A csomagolása nagyon praktikus, a pumpás megoldásnak köszönhetően a krém nem érintkezik levegővel, így a minősége hosszan tartó, és a tartalmát is maradéktalanul felhasználhatjuk. Enyhe, citrusos illata van az illóolajoknak köszönhetően. Nyugodt szívvel, és örömmel használom, már most kedvenc! :)

069.JPG

YAMUNA

50 ml shea vajas testvaj: a leírással ellentétben ("testhőmérsékleten olvad") az én krémem szinte habkönnyű állagú, nem erre számítottam, a natúr  shea vajamat alig bírom kirobbantani a dobozából! :) De az INCI-ben már látom, hogy nem tartalmaz olyan nagy mennyiségű sheát, hogy nehezen kenhető legyen. Az egyéb hasznos vajakkal, olajokkal együtt megfelelően ápol, mégis könnyen kenhető. Nagyon kellemes állagú, jól tápláló krém isteni édeskés, talán mandulás illattal, amit sajnos ezúttal is mesterséges illatanyagoknak köszönhetünk: a szokásos Parfum/Fragrance, EWG 8, és Benzyl Salicylate, EWG 7.

062.JPG

060_1.JPG

LAVERA

25 ml Basis Sensitiv Bio Creme, avagy "mindentudó" krém: csupa értékes hatóanyagot tartalmazó, gazdag krém. Szójaolaj, bio sheavaj, édes mandula olaj, jojoba olaj, napraforgó olaj, és rózsavíz adja az összetétel nagy részét, a szolíd, citrusos illatot illóolajok, és az INCI utolsó tagjaként egy mesterséges illatanyag adja.

056.JPG

053.JPG

BERBER BEAUTY

Sajnos csak egy 10 ml-es mintát tartalmazott a box. Régóta szemezek a BB olajaival, főleg a kávés alakformáló volt szimpi, de a kapott anticellulit is tetszik. Mint már említettem, nem hiszek az ilyen jellegű problémamegoldó kencékben, mint ahogy a Flabelosban sem! :D Nem létezik helyi zsírégetés! Helyi méregtelenítés! Az eredményért igenis meg kell dolgozni, jól kell kajálni, elegendőt kell edzeni, inni stb.. Mondjuk a genetikát, és a nap mint nap szervezetünkbe kerülő mérgeket igen nehéz kikerülni, de ebbe most nem megyek bele.

A Berber Beauty termékei a bázikus testápoláson alapszanak, vagyis lúgos kémhatásúak. Ezt az új szemléletet arra alapozta a cég, hogy bőrünk savköpenyét valójában a szervezet önméregtelenítése okozza. Bázikus testápolással jótékonyan támogathatjuk ezt a folyamatot, elősegítve a méregtelenítést, szervezetünk tisztulását.

Mindenesetre a termékeik fantasztikus összetevőkből állnak, valóban tiszta kozmetikumok. Az anticellulit olaj összetétele:

mandulaolaj, szőlőmag olaj, sárgabarackmag olaj,  koffein, bergamott olaj, mandarinolaj, narancsolaj, citrom esszencia

Semmi felesleges illatanyag, tartósítószer, vagy egyéb finomság. Tökéletes!

064.JPG

MEGVENNÉM

A dobozból az abszolút kedvenc a Berber Beauty olaja, amire egész biztos, hogy fel fogom használni az 1000 Ft-os kedvezményt nyújtó kupont, illetve a Calena márka termékei is szép összetevőkkel bírnak. A NatúrAngyal webáruházba szintén volt a dobozban egy 10% kedvezményre jogosító kupon, nagy valószínűséggel ezt is fel fogom használni.

SEMLEGES:

A Yamuna shea vajas testápolója a két mesterséges illatanyag ellenére is nagyon tetszik, de marad a semleges kategóriában. A Lavera mindentudó kréme egyetlen mesterséges illatanyagon kívül szép összetételű, de a Lavera termékei számomra mindig "fantáziátlan" termékek voltak. Ez sem fogott meg.

NEM VENNÉM MEG:

A Greenland termékeit eddig is kerültem, ezután is fogom. Nem értem, hogy egy viszonylag szép összetevőket tartalmazó terméket miért kell elrontani ilyen "felesleges" vegyületekkel. Bár a bőrradírnál már alapjaiban gond van..

Névtelen_1.png

 

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr587159989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása