Beauty Heaven

szemkörnyék ápolás Fytofontana módra

2016. július 19. - zsu044

A Fytofontana stem cells márkát / termékeket úgy gondolom sokan ismerik már közületek, aki mégsem, az a www.fiatalodj.hu oldalon olvashat a márka történetéről, és a termékekről. Az FS termékek eredményességének titka a TrioStem3 Complex és peptidek egyedülálló kombinációjában rejlik. A TrioStem3 Complex a keserű narancs őssejtjeit és a svájci alma őssejt kivonatát tartalmazza, melyek a bőr szerkezetének megújítását, javítását célozzák meg, a peptidek pedig az intenzív ránctalanításért és a regenerálásért felelősek.

004_4.jpg

Az arcápolási rutinomban a szemkörnyék ápolása jelenti a legnagyobb kihívást számomra. Az arcbőröm szinte minden problémáját sikeresen tudom kezelni / befolyásolni, de a szemem körüli bőr nagyon lassan reagál egy-egy kezelésre, kozmetikumra. Nagyon vékony, "törékeny" a bőr a szemem körül, genetikailag ráncosodásra hajlamos, gyakorlatilag 23-24 évesen már látszott, hogy ugyanolyan mély szarkalábakkal lesz tűzdelt a bőröm, mint jó Apámé.. Ha ez még nem lenne elég, ödémásodásra is hajlamos. Reggelente szinte normál jelenség, hogy "puffadt" szemekkel ébredek. Sokáig nem használtam külön szemkörnyékre való készítményeket, szerintem egy jó szérum és egy tápláló hidratáló bőven elég erre a területre is, de amikor az FS kínálatában felfedeztem, hogy kifejlesztettek külön egy szemkörnyékápolót a táskás szemek kezelésére, úgy gondoltam, egy próbát megér. Már 2 hónapja használtam, amikor felkerestek a cégtől, hogy tesztelném / véleményezném-e a kétfázisú őssejtes szemfestéklemosójukat. Annak ellenére, hogy 2D pilláim vannak, és nem festem a szemem, örömmel fogadtam a terméket, mert kíváncsi voltam rá, hogy felerősítik-e egymás hatását, látványosabb lesz-e a változás. 

Őssejtes szérum szem alatti táskákra | 15 ml 8.000 Ft körül

"A szérum egy kivételes hatóanyagkombinációt tartalmaz, mely elősegíti a szem alatti táskák visszahúzódását, és láthatóan csökkenti a felgyülemlett zsírtól és víztől megduzzadt szemhéjat. Az őssejtek a bőr sejtjeivel érintkezve fokozatosan megújítják a bőrt, és a különféle peptidekkel kiegészülve, gyorsabb regenerációt idéznek elő. A mimikai ráncok csökkennek, a bőr feszessé és rugalmassá válik, miközben életerővel töltődik. A szérum az őssejtes hatóanyagokon túl, antiödémás hatású tetrapeptidet is tartalmaz, mely hatékonyságát a szemkörnyéki duzzanat csökkentésében klinikai tesztek igazolják. Már néhány hét használat után látható javulás érhető el, a szemhéj duzzanata és a szem alatti táskák mérséklődnek."

Zselés állagú, áttetsző szérum, amit felkenés után másodpercek alatt elnyel a bőröm. Nagyon kellemes a használata, nem hagy maga után semmilyen látható-érezhető réteget. Reggel és este is használom. Az esti rutinomban a virágvizet és a szérumot követően, reggel pedig közvetlenül a virágvíz alkalmazása után viszem fel, majd a felszívódást követően még a hidratálómból / éjszakai krémemből is oszlatok el a szemkörnyék területén. Valóban javított a bőröm állagán, és a reggeli ödémák is mintha mérséklődtek volna. Először kicsit "aggódtam" az űrtartalmát illetően, egyszer próbáltam egy szintén 15 ml-es terméket, ami kis csőrös tubusban volt, gyakorlatilag 2 hét alatt elkenegettem. De az FS csinos kis arany tégelye olyan frankón van kitalálva, hogy amellett, hogy a szérum nem érintkezik sem fénnyel, sem levegővel, ezáltal biztosak lehetünk benne, hogy hatóanyagai megőrzik minőségüket, míg a termék kitart, plusz még olyan finom az adagolója, hogy a legminimálisabb mennyiséget is gond nélkül kiporciózza nekünk, csak semmi pazarlás! Ennek köszönhetően 3. hónapja használom, és bár nem látom, hogy mennyit rejt még a tégely, az ár-érték arányra már most azt mondom, hogy rendben van! Bármilyen mértékű javulás eléréséhez folyamatosan kell alkalmazni, és természetesen az óriási, lógós táskákkal, illetve a mélyen barázdált bőrrel nem fog tudni mit kezdeni egyetlen kozmetikum sem, ahhoz már Botox és egy jó sebész szükséges! ;) Összetételét a KM-en csekkolhatjátok, az egyetlen, amit kihagytam volna belőle, az az illatanyag, azt leszámítva azonban egy profin összeállított szemkörnyékápoló szérum!

002_1.jpg

 

006_4.jpg

Őssejtes kétfázisú szemfestéklemosó | 125 ml 5.000 Ft körül

"Tekintettel arra, hogy bőrünk a szem környékén roppant vékony és sérülékeny, az öregedés első jelei itt látszanak meg legkorábban, ezért ápolására különös gondot kell fordítani. A Fytofontana Stem Cells Pure Eye szemfestéklemosó az alapos sminkeltávolításhoz két fázist tartalmaz. Innovatív formulájának köszönhetően gyengéden és hatékonyan tisztítja a szemkontúrt, miközben értékes hatóanyagaival ápolja és megújítja azt. A készítmény alkohol – és szappanmentes, anélkül távolítja el a szemfestéket, hogy a bőrt túlzottan kiszárítaná. Mivel a szemkörnyéki bőr korán ráncosodik, ezért nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a sminkeltávolítás kíméletes és hatékony legyen, így megakadályozhatjuk az újabb ráncok megjelenését és a bőr rugalmasságának elvesztését. A folyamatos szemmozgások következtében kialakult ráncok csökkentésére a készítmény az őssejtes hatóanyagokon túl kombinálva van ránctalanító hatással bíró peptidekkel. Ezek a peptidek a botulotoxin injekciókhoz hasonlóan fejtik ki hatásukat, mérsékelik a mimikai izmok összehúzódását, ezáltal csökkentik a szemkörnyéki ráncokat."

Mint már említettem, 2D pilláim vannak, ezzel is megkönnyítve az életem, és megkímélve magam a reggeli szemfestés, illetve esti sminklemosás procedúráitól. Sminkként csupán színezett fényvédőt, illetve BB krémet viszek fel az arc- és a szemkörnyék területére, így arról nem tudok beszámolni, hogy mennyire hatékony ez a lemosó a spirál / tus / szemhéjfesték esetében, de a BB krémet / pirosítót tökéletesen eltávolítja! :) Megmondom őszintén, nem rendeltetés szerűen használom, mivel nem csak a szemkörnyék bőrét, hanem a teljes arcomat át szoktam törölni vele! :) Nagyon tetszik az állaga: érezhetően ápolja a bőrt, és annak ellenére, hogy réteget hagy maga után a bőrön, ez egyáltalán nem zavaró, vagy kellemetlen. Ellenkezőleg: meglepően puha, selymes a felület, amit maga után hagy. Érezhetően ápol, ruganyossá teszi a bőrt. A kiszerelés itt is zseniális: a pumpás-spricnis adagolófejnek köszönhetően itt sincs pazarlás, sőt! Meglepően kevés mennyiség is elég a teljes arc áttörlésére is! Utazáshoz is rendkívül praktikus szerintem, nem folyik, csöpög, stb., de elfordítva a csövecskét azonnal készen áll a használatra. Elsőre itt is nagyon kevésnek tűnik az űrtartalom, de ezeknek a jól kifejlesztett adagolóknak köszönhetően tényleg nem locsolja az ember, nagyon takarékos megoldások! Összetevőlistáját feltöltöttem a KM-re, ITT megnézhetitek.

003_2.jpg

021_1.jpg

Összességében a két termék szerintem tényleg kiegészíti egymást, ill. felerősítik egymás hatását, ápoltabbnak hat a szemkörnyék bőre, és a reggeli ödéma is valamelyest enyhült.

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

fotók: studio44 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr538901680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása