Beauty Heaven

tápláló, feszesítő testápoló olaj

2015. január 26. - zsu044

Megint éjjel jött rám a kotyvaszthatnék.. Most épp abból az apropóból, hogy elfogyott az Alverde testolajam, viszont volt itthon mindenféle jó kis tápláló, feszesítő alapanyag. 

Kakaóvaj: védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését, a bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja, a többi hatóanyag az ő segítségével mélyebbre tud beszívódni. Teljesen natúr, darabos kakaóvajam volt itthon, ezt gőzfürdő felett olvasztottam. Az 1 dl üvegbe én kb. 1 ujjnyi mennyiséget tettem, de ez ízlés dolga.

Kókuszolaj: rengeteg antioxidánst tartalmaz, így regenerálja a bőr sejtjeit és puhává teszi a bőrfelszínt. A telített zsírok pedig belülről hidratálják a száraz bőrt és nem engedik, hogy kiszáradjon. Nekem ez lett a kence alapja, az össz mennyiség felét ez teszi ki..

Extraszűz olivaolaj: az olívaolaj a benne található hatóanyagoknak köszönheti bőrszépítő, bőrpuhító hatását. Rendkívül magas az E-vitamin tartalma, ezáltal fiatalító tulajdonságú. A bőrrel rokon komponenseket tartalmaz. Az olíva olajsava, a sebum a bőr faggyújának alkotórésze, amely fontos szerepet játszik a bőr egészségének megőrzésében. Kb. 3 evőkanállal tettem bele.

Mandula olaj: gazdag B-vitamin és magas Omega-9 telítetlen zsírsav tartalommal rendelkezik. A mandulaolaj legnagyobb részét a linolsav és olajsav alkotja, amelyeknek fontos szerepe van a bőr védelmében és a szárazság megszüntetésben. 30 cseppet adtam hozzá.

Levendula olaj: gomba-, baktérium- és vírusölő. Pattanások, ráncok, pszoriázis és egyéb gyulladások ellenszere. Hatásos fájdalomcsillapító izomfájdalmak, izomláz, reuma, ficam, hátfájás és lumbágó esetén. A rendszeres levendulaolajos masszázs enyhíti az ízületi fájdalmakat.  Ezen kívül a világ legfinomabb illatú gyógynövénye. :) Nálam alap. Ebbe a kencébe 10-15 cseppet tettem.

Fahéj olaj: fertőtlenítő, gombaölő és vírusölő. Masszázshoz használva tónusjavító és serkentő. Természetes afrodiziákum. Meleg, élénk, édeskés illatú. Szintén 10-15 cseppet adagoltam.

E-vitamin: természetes antioxidánsként fejti ki hatását a szarurétegben, a bőr felületét főként a faggyún keresztül éri el. A lokálisan alkalmazott E-vitamin emeli a bőrben rendelkezésre álló vitamin mennyiségét. Emellett minden olaj alapú kozmetikumhoz érdemes E vitamint is adagolni, mert gátolja az avasodást, tovább eltartható a kencénk. 1 kapszula tartalmát adtam az elegyhez.

fahej2-600x220.jpg

fahej.jpg

Ez egy igencsak tápláló testápoló olajkeverék lett. Lefekvés előtt kimondottan jól esik a fahéj melegítő hatása a levendula nyugtató hatásával vegyítve, reggelre pedig pihe-puha bőrrel ébredek, és mindezt méregmentesen. Próbáljátok ki, alakítsátok ízlésetek szerint! :)

Névtelen_1.png

 

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr137108827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása