Beauty Heaven

1 hónapos Clinique teszt

2017. május 13. - zsu044

Karácsony előtt megleptem magam egy Clinique Adventi kalendáriummal, imádtam minden nap kinyitni egy "kisablakot", hiába tudtam nagyjából a tartalmát. Karácsony után hiányzott is egy darabig a napi mini-ajándék.. Aztán egy darabig csak rakosgattam ide-oda a fürdőszobai pulton a nem is olyan mini mintákat, nem akartam össze-vissza kenni egyszer ebből, egyszer abból, mert úgy nem igazán tudtam volna felmérni a termékek valódi hatását. Végül arra jutottam, hogy csinálok egy 1 hónapos Clinique tesztet, vagyis az alap rutinom 1-2 oszlopos tagját megtartom, de azokon kívül csakis Clinique termékeket fogok használni.

_mg_6249.jpg

A kalendárium tartalmát 3 részre osztva itt tudjátok megnézni: 1, 2, 3

Mivel sok termékről van szó, így kategóriákra bontva írom a tesztet a könnyebb átláthatóság kedvéért.

ARCTISZTÍTÁS:

Nem meglepő, hogy a kalendáriumban helyet kapott a Clinique ikonikus 3 lépéses arcápolási program mindhárom tagja. Az 1. lépést, vagyis a tisztítást szolgáló szappanokból 6 féle változat közül választhatunk a Clinique szaküzletekben, a kalendáriumba a folyékony szappan Mild verziója került. Sajnos már az összetevőlista láttán tudtam, hogy nem leszünk jóban, ugyanis kb. 6-8 éve nem használok SLS alapú készítményeket, kipróbáltam ugyan, de jól sejtettem: a bőröm nem vette jó néven, erőteljes feszüléssel, húzódással reagált. Jobban örültem volna az Extra Mild verziónak, az jóval gyengédebb összetétellel bír.

A 7 day scrub cream bőrradírhoz mindig visszatérek, ha arcradírozásról van szó, hiába próbáltam már számtalan más terméket, valahogy ez az a formula, ami nekem leginkább megtestesíti a tökéletes arcradírt, így nagyon örültem neki, hogy egy 30 ml kiszerelést rejtett a naptár. Sűrű, krémes formula, könnyű felvinni és eldolgozni az arcon, nem potyog, nem csöpög. Gyengéden radíroz, egész finom szemcsék vannak csak benne, de abból jó sok! Sok arcradír vagy semmit nem ér, vagy olyan durva, hogy fel sem merem vinni az arcomra, a Clinique formulája pont tökéletes.

Sajnos pont a tisztítás kategóriában nem leltem sok kedvencre, és pont a poszt elejét indítom így, nem ez lesz a tendencia, olvassatok tovább, mert arcápolás kategóriában pl. nagyon sok új kedvencre leltem. De a Clinique kétfázisú sminklemosója sem lett a favorit... Mivel olajos lemosó, tényleg csak a smink eltávolítására használtam, az utána maradó réteget a micellás vizemmel távolítottam el. Eleve nem szeretem az olajos lemosókat, abszolút leragadtam a micellás víznél, minden nap áldom a feltalálóját.. Ráadásul nekem nagyon irritálta a szemem, kicsit csípte is, és a használata után sokáig könnyezett, így 2-3 próbálkozás után feladtam.

ARCÁPOLÁS:

Megint egy mumussal kezdem, de ígérem, ő az utolsó, ezután már a kedvencek jönnek! A Clinique tonikjai közül a 2-es került a csomagba, ami egy alkohol alapú tonik. Nem vagyok az alkohol alapú tonikok híve, semelyik bőrtípusnál nem látom értelmét a használatának. (igen, még a zsíros bőrnél sem!)

A 3 lépéses rutin 3. tagja viszont bejött, az ikonikus lotion új formulája megfelelően hidratál, nem okoz irritációt, sem pattanásokat. Az összetétele mondjuk nem a legszebb, és semmi plusz extra nincs benne, úgy gondolom, ma már jóval nagyobb elvárásaink vannak egy hidratálóval szemben, mint amit ez a lotion nyújt. Ennek ellenére kellemes a használata, egész napra kellően hidratálta a bőröm.

A Moisture surge intense hidratáló már közelebb áll az általam kedvelt hidratálókhoz, ez a formula tartalmaz növényi kivonatokat, hialuronsavat, peptidet, koffeint, E-vitamint, squalane-t, egész jó kis hidratáló. A bőröm is nagyon szerette, kellően hidratált, ruganyos bőrt biztosított egész napra. Könnyed, krémzselé állaga ellenére mégis gazdagon táplált, nagyon eltalált készítmény. Újravevős.

A Smart custom-repair serumból sajnálom, hogy csak egy 7 ml-es kiszerelést próbálhattam ki, valahogy ebből a mennyiségből nem tudtam leszűrni a termék hatását. Az összetétele mindenesetre zseniális, szilikonos alapba pakolva mindenféle jóság, ami csak a bőrnek kell: rengeteg növényi kivonat, peptidek, E-vitamin, növényi olajak, squalene, hialuronsav, stabil C-vitamin, aminosavak, stb.. 

Az éjszakai maszk összetétele is tetszetős, valahogy mégis elmaradt az a "hűha" érzés, mint ami mondjuk a Moisture surge intense-nél, vagy a szemkörnyékápolóknál.. Jó-jó, de nálam nem must have..

A Superdefense SPF20-as nappali krémmel csak annyi a problémám, hogy nem használok kémiai fényvédőt, csakis fizikai szűrővel ellátott termékeket. Ezt leszámítva tök szép összetételű, jó állagú, tápláló, illatmentes formula, és amúgy szuper lenne, hogy már a hidratálásnál elkezdjük a fényvédelmet, de nálam sajnos ez a termék kilőve.

_mg_6251.jpg

SZEMKÖRNYÉKÁPOLÁS:

Na itt lepődtem meg igazán.. Ha ránctalanításról van szó, nem hiszek a szemkrémekben, a már meglévő dinamikus ráncokon már semmi nem segít, csak egy jó plasztikai sebész, meg a Botox. A megelőzésben nagy szerepe van a megfelelő ápolásnak, de a genetika az genetika, azt semmilyen krémmel nem lehet felülírni. Épp ezért vagyok nagyon szkeptikus a szemkrémek terén, és nem is vagyok hajlandó 1-2 ezer Forintnál többet költeni szemkörnyékápolóra. DE. Kipróbáltam a Repairwear laser focus szemkörnyékápoló krémet, és azt kell mondanom, egy csoda. Nem, nem tünteti el a szarkalábakat, de valahogy sokkal tömörebb, ruganyosabb a szemem körüli bőr, mióta ezt használom. Jellemzően estére mindig mélyebbek a szemem körüli ráncok, ezzel a krémmel ez a jelenség is sokkal lágyabb. Az összetétele is nagyon rendben van, azt hiszem, ha elfogy az 5ml-es minta, ami amúgy meglepően sokáig kitart, megveszem a teljes kiszerelést.

Az All about eye karikás, puffadt szemkörnyékre való kréme volt a másik szemkörnyékápoló, amit kipróbáltam. Szerencsére karikákkal sosem küzdöttem, a szem alatti puffadás azonban néha megkeseríti a reggeleimet. Ez egy kicsit könnyedebb állagú krém, mint az előbbi, talán kicsit krémzselé felé hajló textúrával, mindenesetre pillanatok alatt felszívódik, kitűnően lehet sminkelni rá, (a Repairwear-re is) és a puffadásra is jó hatással van. 

Mindkét szemkörnyékápoló meglepett, nagyon jól teljesítettek, a Repairweart biztos, hogy beszerzem teljes kiszerelésben is.

SMINK:

Sajnos a pirosító és a rúzs abszolút nem az én árnyalatom, így ki sem próbáltam, arra gondoltam, egy nyereményjáték formájában keresek neki új gazdát! :)

Az Even Better alapozó azonban levett a lábamról. Itt rögtön két beauty-elvemet is feladtam: utálom az alapozókat, és nem kenek magamra olyan terméket, amiben kémiai fényvédő van. De nem bírtam nem kipróbálni a kapott Even better mintát. És végem. Imádom. Még nem volt alapozó, ami ilyen gyönyörűen mutatna a bőrömön. Utálom őket, mert mindegyik nehéz, és látszik, és nem természetes, és vakolat.. EZ NEM! Krémes, és ápol, és mégis könnyed, és olyan szépen el lehet dolgozni, hogy öröm nézni! A 05 neutral árnyalatot próbáltam, minimálisan sötétebb a bőrömnél, de én ezt szeretem, sosem választanék a bőrömmel megegyező árnyalatot, mindig épp csak egy picivel sötétebbet választok, és még sosem bántam meg. Csak szépen kell eldolgozni, lehúzni a nyakra is, stb.. Szóval ez az alapozó a kémiai fényvédőt leszámítva egy tökély, gyönyörű a végeredmény, amit nyújt, és estig hidratál. Ha legyőzöm a kémiai-fényvédő-ellenszenvemet, tuti, hogy megveszem teljes kiszerelésben.

A Clinique BB-je azonban nem lett befutó nálam, (nesze: BB párti vagyok, utálom az alapozókat, erre az alapozó jön be, a BB meg nem..) valahogy az árnyalat sem előnyös számomra, és ezt nem tudom olyan szépen eldolgozni a bőrömön, mint az Even better-t. Ráadásul a benne lévő kémiai fényvédő is a durvábbak közül való, mint ami az Even betterbe került.

Az ikonikus High impact szempillaspirál sem hiányozhat a felsorolásból. Dús és hosszú pillákat varázsol, nagyon jól pigmentált, gyönyörű mélyfekete a végeredmény. Tartós, mégis könnyű lemosni.

_mg_6252.jpg

ÖSSZEGZÉS:

Az egy hónap alatt SOKKAL szebb lett a bőröm, kisimultabb, tisztább, üdébb volt az összhatás. A teszt ideje alatt egyetlen pattanásom sem volt, ellenben ahogy egy másik arckrémre váltottam, rögtön megjelent 4-5 gyulladt patti. A szem körüli bőr sokkal tömörebb, hidratáltabb, mint volt. A sminkelés maga a csoda a Clinique termékeivel, és estére nem olyan megviselt a bőröm, mint más termékek használatával. Csak azokat a termékeket használtam a teszt alatt a felsoroltakból, amikre pozitív jellemzést írtam, a kétfázisú lemosót, a tonikot és a folyékony arctisztítót 2-3 használat után kiiktattam a rutinomból. A saját rutinomból a micellás vizemet, (LRP, majd Garnier) a C-vitaminos szérumomat (C21), és a 10%-os Niacinamide szérumomat (The Ordinary, PC) használtam a teszt ideje alatt, és kiegészítettem még a Clinique City block, és az Even better fényvédővel.

Ami abszolút kedvenc lett:

  • Repairwear laser focus szemkörnyékápoló
  • Moisture surge intense hidratáló
  • Even Better SPF15 alapozó

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

Fotók:
logo_lila.pnginstagram-logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr1612499271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása