Beauty Heaven

olcsó, 100%-ban természetes barnulást aktiváló olaj (bronzolaj)

2016. május 23. - zsu044

Végre beköszöntött a "májusi nyár", előkerültek a pólók és a rövidnacik, meg a sugárzóan fehér bőröm. Így, 7 év nemszolizás és óvatosnapozás után már megszoktam magam, de eleinte nagyon nem szerettem, hogy ilyen fehér bőrű vagyok. Aztán rájöttem, ez is csak szokás kérdése. Szerencsére a szétszolizott bőrszín divatja már egy ideje leáldozott, de azért egy minimális színt mégis szeretnék én is, de épp csak annyit, amennyit természetes úton, a bőröm károsodása nélkül el tudok érni. Ez nálam minimális a bőrtípusomból adódóan, de egy kis segítséggel egész kellemes színt tudok elérni a nyár közepére. Az arcom persze tabu, azt szigorúan fényvédőzöm minden nap, nyaralásnál, vagy ha sok ideig tartózkodok napon, akkor pedig szalmakalapot is viselek. Az elmúlt 3 évben nem csináltam nagy ügyet a testre való fényvédőkből, a kedvenc natív kókuszolajamhoz kevertem némi levendula illót, és ezt kentem fel napozás előtt. SOHA nem égtem le vele, ha betartottam a napozásra vonatkozó szabályokat (11-15-ig nem napozunk, stb..) De idén már egy kicsit újítottam volna, így egy teljesen natúr "bronzolajat" kevertem.004_3.jpg

Hozzávalók:

100 ml szezámolaj                691 Ft

50 ml vaníliaolaj                 1.264 Ft

10 g annatto (urucum) por      237 Ft

0,5 ml E-vitamin olaj               -         

150 ml 100% natúr bronzolaj  2.192 Ft

(E-vitamin olajat ha veszel 10 ml-t, az 677 Ft, és bármihez adagolva el tudod használni, de kérhetsz akár valakitől egy szem kapszulát is, aki szed)

Elkészítése:

Az annatto port öntsük a szezámolajhoz, majd 5-7 napig hagyjuk ázni. Minden nap rázzuk jól össze. Ezután leszűrjük, áttörjük a szűrőn az annatto-t, majd hozzáadjuk a vaníliaolajat és az E-vitamint.

Az esős idő következtében én megfeledkeztem a keverékemről, és 7 nap helyett 2 hétig ázott, és csak az első 5 napban rázogtattam, így mire nekiálltam, hogy leszűrjem, nem volt mit, a por ugyanis összeállt az alján, és kirobbanthatatlan volt, így csak leöntöttem róla az olajat, hozzáadtam a többi hozzávalót, és kész! Azt nem tudom, hogy 5-7 nap ázás után is ilyen intenzív színe lesz-e az olajnak, de valószínű igen.

És most lássuk, miért is ezek a hozzávalók kellenek:

SZEZÁMOLAJ: késlelteti a bőr öregedését, az UV sugárzás egy részét elnyeli, napvédő termékek alap összetevője. Kiváló antioxidáns, antireumatikus, stresszoldó. Nem zsíros olaj.

VANÍLIAOLAJ: tápláló, hidratáló, bőrlágyító, rugalmasító. Használható önmagában, vagy egyéb kozmetikumok illatosítására. Jól beszívódik a bőrbe, nem hagy zsíros utóérzetet. Ebben az olajkompozícióban is elsősorban az illatáért alkalmazzuk, magában a szezámolajba áztatott annatto-nak kissé ecetes illata van, de ezt tökéletesen semlegesíti az 50 ml vaníliaolaj. Másrészt a bőrnek egy plusz ápolást biztosítunk, hiszen a vaníliaolajnak kiváló a bőrre gyakorolt hatása!

ANNATTO POR: erőteljes antioxidáns, amely gyorsítja a barnulást, és felkészíti a bőrt a napozásra. Elősegíti a melaninképződést, narancsos-napcsókolta színezetet ad a bőrnek. Miközben szépít, még a rovarokat is riasztja, kell ennél több?

E-VITAMIN: erőteljes antioxidáns, sejtvédő, öregedésgátló, gyulladásgátló, rugalmasító. Sejtszinten védi a bőrt az UV sugárzás káros hatásaitól, napozókészítmények fontos összetevője. Olajokhoz adagolva meghosszabbítja azok eltarthatóságát.

001_2.jpg

A kész olajat érdemes hűtőben tárolni, de egy szezont simán kibír a szavatossága. Én innentől csak ezt fogom használni testre, olcsó, 100%-ban natúr, sejtszinten véd a napozás alatt, és aranybarna bőrszínt ad. De nem győzöm hangsúlyozni, ezek az olajkeverékek addig működnek, amíg betartjuk a napozásra vonatkozó szabályokat!! 

Minden hozzávalót megtalálsz az Elemental webáruházban!

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

fotók: studio44

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr718741434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása