Beauty Heaven

bázikus hajápolás | Berber Beauty agyagsamponok

2017. június 26. - zsu044

A hajápolás mindig is kritikus pontja volt a rutinomnak. Vékonyszálú, gyorsan zsírosodó hajkoronával áldott meg a jóisten, ami hajmosások alkalmával egy hatalmas, kibonthatatlan fészekké képes átalakulni a fejemen.. De legalább szép a színe! :D Sokan nem is gondolnák, hogy ilyen minőségű hajjal mekkora tortúra egy hajmosás. És mekkora tortúra, mire az ember lánya talál egy olyan sampont, amivel végre a szokásos 10 perc helyett mondjuk 2 perc alatt kifésüli a haját, és nem szárítja szét a vékonyka hajvégeit a 3 naponta esedékes mosással. A szilikonos,  SLS alapú, illatanyaggal telepakolt drogériás samponok áldásos hatásairól már írtam anno, ITT elolvashatjátok, érdemes.. Másfél éve jött az első fordulópont a hajkoronámat illetően, amikor a Berber-feeling hatására bevezettem a sófürdőket. Sok új "babahajam" nőtt, és valahogy jobb lett a tartása. Hatására a túlzott zsírosodás is mérséklődni látszott. Egyéb pozitív élettani hatásairól ebben a posztomban olvashattok. De hiába a sófürdők, ha samponok terén vannak kicsapongásaim.. 2 hónapja elhatároztam, véget vetek ennek, és csakazértis normalizálom a hajam / fejbőröm állapotát. A Berber Beauty agyagsamponjai jöttek segítségemre.

_mg_7063.jpg

Ghassoul agyagsampon argánolajjal

A Ghassoult áldásos hatásai miatt már sokszor emlegettem a blogon.. Hatásairól, illetve arról, hogy hogyan és mi mindenre használom, olvashatsz ITT, ITT és ITT. Abszolút alap terméke a bázikus testápolásnak, szerintem minden fürdőben ott lenne a helye. A Ghassoullal tapasztaltak után tudtam, hogy a samponját is törvényszerűen imádni fogom, és természetesen nem csalódtam. A Montmorillonite agyag rendkívül jó zsírfelszívó, tisztít, méregtelenít, szabályozza a fejbőr faggyútermelését. Ezen kívül nagyon gyengéd tisztító és habzóanyagok segítik a tisztítást, az argánolaj és a geránium illó pedig az extra ápolásért, és a puha, illatos hajért felel. 

Amit ígér:

"Ez a különlegesen vitalizáló, hajerősítő sampon, a Ghassoul, természetes vulkanikus eredetű agyag és Észak-Afrika „életelixírje”, az arganfa terméséből hideg préseléssel nyert értékes 100 % tiszta arganolaj speciális keveréke. Használható minden hajtípushoz a használati utasítás betartásával. Hajad selymes, fényes, dúsabb, erősebb és tartással teli lesz."

Tapasztalatom:

Az illata fenséges, tiszta, natúr. Állaga pont tökéletes, nem túl híg, olyan selymesen sűrű. Én egy kis pohárban fel szoktam vizezni, úgy oszlatom el a hajamon, majd gyengéden átmasszírozom vele a fejbőrömet. A hajvégeket nem szükséges átmosni, főleg vékonyszálú haj esetében nem, koncentráljunk a fejbőr tisztítására, úgyis kerül sampon a hajvégekre is, ne szadizzuk még külön dörzsöléssel. Eleinte 3-4 percig a hajamon hagytam a masszírozás után is, de ennél a használatnál egy enyhe vöröses árnyalatot kapott a hajam 2-3 hét után, így most már azonnal leöblítem, illetve felváltva használom a Green Clay samponnal. Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinél így lesz, az én hajam nagyon vékonyszálú, természetes szőke, nekem pl. az almaecetes öblítéstől is rezes árnyalatú lett a hajam, soha, senki mástól nem hallottam még ilyen tapasztalatot, tehát ne ebből induljatok ki. Sötétebb illetve vastagabb szálú haj esetében nem tudom elképzelni, hogy ilyen előfordulna.. Használata valami fantasztikus, véééégre életem első samponja, amitől nem lesz egy fészek a fejemen, és BALZSAM NÉLKÜL is pillanatok alatt ki tudom fésülni a hajam!! A hatása pedig... gyönyörűen fénylő, jobb tartású, ápolt, pihe-puha a hajam tőle, a nap folyamán többször "meg kell" simítanom, annyira selymes. A hajvégeim a kíméletes tisztítás, az argánolaj ápoló hatása, és a könnyed kifésülhetőség miatt egyáltalán nem töredeznek, szép egészséges külleme van a hajamnak. Ez egy csodasampon!! ♥

Green Clay zöld regeneráló agyagsampon

Amit ígér:

"'Ever Green' Zöld Argan olajos Regeneráló Agyagsamponunk egy erős méregtelenítő és tisztító szer. Köszönhetően ennek a tulajdonságainak számos jótékony hatását észre fogod venni a rendszeres használata alatt. Különösen alkalmas arra, hogy ellássa a kombinált és zsíros hajat. Elnyeli és szabályozza a felesleges faggyút, megszünteti a szennyeződéseket, revitalizálja a bőrt, és ösztönzi a sejtek megújulását. Nyugtatja az irritált fejbőrt. Talán ez a tulajdonsága is alkalmassá teszi, hogy kiváló hatással van a hajvégekre is! A nagy mennyiségű mikrotápanyagok a speciálisan kifejlesztett összetevőkben biztosítják a hajszálak ellátását ásványi anyagokkal és nyomelemekkel."

Tapasztalatom:

Állagra hasonló, mint a Ghassoul sampon, selymesen zselésen középsűrű, csak ez szép zöld színű! :) Nagyon tetszik ez az állag, jól lehet adagolni. Illata friss, üde, nagyon finom illatú lesz tőle a hajam, és a fürdőnek is olyan finom illata van hajmosások után! :) Ugyanúgy használom ezt is, mint a Ghassoult, de ezt viszont 4-5 percig a hajamon hagyom, csak utána öblítem le. Sokan félnek a natúr samponoktól, hogy nem tisztít eléggé, mert nem habzik annyira, stb., ez csak rossz beidegződés, nincs szükség durva tisztítószerekre ahhoz, hogy hajat mossunk, sőt! Ezekkel az agyagsamponokkal is makulátlanul tiszta hajat lehet varázsolni, kíméletesen, mérgek nélkül! Az eredmény pedig egészséges haj és fejbőr, fénylő, pihe-puha hajkorona. 

Összefoglalva, mi változott, mióta a Berber Beauty két agyagsamponját használom:

  • örömteli hajmosások óriásgubancok nélkül
  • könnyen kifésülhető a hajam, még balzsam használata nélkül is
  • ennek, és a kíméletes, tápláló anyagoknak köszönhetően egészségesek a hajvégeim
  • gyönyörűen fénylik a hajam hajmosások után
  • mérséklődött a zsírosodás
  • jobb tartású az amúgy gyenge hajam
  • sok "baba-hajam" nőtt
  • mérséklődött a fejbőr viszketés
  • összességében egészségesebb és szebb a hajam külleme

És mindezt 1,5 havi használat alatt értem el ezekkel a samponokkal! Azt hiszem befejeződött sok évi küzdelmem arra, hogy megtaláljam végre a nekem való sampont, mert itt vannak, ők azok! ♥ És mindezek mellett még tudom, hogy egészséges, vegyszermentes módon tisztítom a hajam, és ez olyan jóó! Köszönöm Berber Beauty! ♥

Azt leszámítva, hogy ezek mellé a samponok mellé tényleg nincs szükség balzsam használatára, a Berbernek van egy szuper hajolaja, amit használhattok a hajvégek ápolására ugyanúgy, mint a teljes haj bepakolására, ITT olvashatjátok a tesztjét! Én azóta is használom, a kedvemtől, és a hajam állapotától függ, hogy mikor hogyan alkalmazom, éjszakára a fejbőrömbe és a hajvégekbe masszírozva, vagy hajmosás előtt egy gyors pakolással a hajvégekre.

A samponokat és a hajszérumot megtaláljátok a BB webáruházában, legyen bármilyen típusú, minőségű hajatok, tuti, hogy beválik! Ha az én hajamra bevált, ami vékonyszálú, gubancolódó, száraz végű, mindez gyorsan zsírosodó, irritált fejbőrrel, akkor minden hajra jó! :D 

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

Fotók:
logo_lila.pnginstagram-logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr8112616921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása