Beauty Heaven

Khadi hajmosópor

2015. március 10. - zsu044

Még csak 1,5 hónapja vagyok hajregeneráló kúrán, de már pozitív tapasztalataim vannak. Mint azt egy korábbi posztomban olvashattátok, az SLS-szilikon páros megtette a hatását a hajkoronámon, 1 hónap alatt felborította a fejbőröm egyensúlyát, a hajvégeimet pedig kiszárította. Napi, esetleg kétnapi hajmosás nélkül nem tudtam utcára lépni. Így a Khadi samponok gyógyító erejéhez fordultam.

Az expressz hajmosásokra a Khadi Mandulafüves sampont használom, amitől nagyon szép, csillogós lesz a hajam. Az egyetlen hátránya, hogy hamar fogy, viszont a hajmosópor mellett, a gyors hajmosásokra kiváló. 

Régóta szemeztem már a Khadi hajmosó poraival, mert nagyon különleges összetételük van, hajtisztító gyógynövények, gyümölcsök és virágok egyedülálló kombinációja. Először kicsit szkeptikus voltam, nem igazán tudtam elképzelni, hogy egy nem habzó por hogy fogja megtisztítani a hajam. (HABZÁS = belénk nevelt, rossz beidegződés, hogy minél jobban habzik, annál jobban tisztít! Éjjen az SLS!) De mivel az első összetevő a mosódió, ami közel 4 éve bizonyítja a ruháinkon, hogy valóban működik, elhesegettem a kétségeimet, és megrendeltem. És lám, hajon is működik! :)

Összetétel: Sapindus mukurossi Peel (Reetha, mosódió héj), Acacia concinna (shikakai), Emblica officinalis (amla), Adatoda vasika (bansa), Eclipta Alba (bhringaraj), Azadirachta indica (neem), Ocimum sanctum (tulsi), Trigonella foenum graecum (görögszéna), Lawsonia inermis (henna), Citrus medica limonum (citrom), Rosa sinensis (hibiszkusz), Syzygium cumini (jamun), Mangifera indica (mangó).

Ennél natúrabb összetételű sampon a világon nincs! :) Elég erőteljes illata van, elsőre nekem nagyon furcsa volt, tipikus indiai fűszerillat. De a második használatnál már nem jelentett gondot. (mondjuk aki nagyon érzékeny a szagokra, annak lehet, hogy nem a legjobb választás) 

Az egyik, amit nem tudtam elképzelni, az a tisztító hatás, a másik pedig, hogy hogyan fogom alkalmazni. De egyszerűbb, mint amire gondoltam. A vállig érő hajamhoz 1 csapott evőkanál hajmosóport kiteszek egy müzlis tálkába (hogy kézzel jól bele tudjak nyúlni), majd forró vizet (vízforraló) öntök hozzá, ezt úgy találomra, hogy egy krémes paszta legyen, de ha kicsit folyékony lesz, az sem baj. Mire a kádba hajolva bevizezem a hajam, már ki is hűlt a paszta, kézzel trutyizva felviszem a hajtöveimhez, arra koncentrálva, hogy a fejbőrömre kerüljön a cucc, ne a hajam hosszára. Majd egy csattal feltűzve a hajam így maradok fél órát. 15 perces hatóidő után már lemosható, de 30-40 perc alatt tudja igazán kifejteni a jótékony hatását. A kiöblítés kicsit tovább tart, mint egy normál sampon esetében, mert tele van a haj/fejbőr apró darabokkal, de nem vészes a dolog. És ami elképesztő: az én igazán vékonyszálú, gubancolódásra igencsak hajlamos hajamban balzsam használata nélkül (!) is csak úgy siklott a fésű, sehol egy gubanc, egy csomó, csak erősnek tűnő, sima hajszálak. A tisztító hatása perfekt, amióta ezt használom, 3 napig abszolút vállalható a hajam. Ici-picit mintha sötétítene a szőke hajkoronámon, de minden 3. hajmosást a Mandulafüvessel végzek, ami pedig világosít a hajamon, így végül marad az eredeti állapot. 1 hónapos ismeretség után csak jó tapasztalatom van a hajmosóporral, a hosszabb távú hatásaival majd frissítem a posztot.

001_1.JPG

003_1.JPGEzt a csodás trutyit kell felkenni! :) De megéri!

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr847247951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kertész Judit 2015.03.11. 20:02:48

Nagyon szeretem a Khadit, főleg a festékeit :) Én is a természetes hajápolással foglakozok főként, ha érdekel, kukkants be: visszatermeszethez.blogspot.hu/

zsu044 2015.03.11. 20:05:56

@Kertész Judit: Tetszik a blogod, és a hajad is! :) Egy "kicsivel" több és erősebb hajad van, mint nekem! :)
süti beállítások módosítása