Beauty Heaven

a föld gyógyító ereje - BB melegítő iszappakolás

2015. július 18. - zsu044

A földdel gyógyítás ősi hagyományaink egyike, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni a természet adta lehetőségeinkről. Pedig Kleopátra még a katonáit is hadba küldte, hogy megszerezze magának a Holt-tenger vidékét, hogy bármikor rendelkezésére álljon a gyógyító-szépítő iszap.

Mióta a Berber Beauty termékeit használom, azóta ízlelgetem csak az agyagok jótékony hatását. A weboldalukat bújva akadtam rá a melegítő iszappakolásra a sok-sok kincs között, és mivel a méregtelenítő szerveim állapotára különös figyelmet fordítok mostanában, rögtön megfogott ez a pakolás, hiszen kimondottan ajánlott vese- és májtájéki méregtelenítő pakolásokra. Akkor még az ízületekre gyakorolt gyógyhatásával nem számoltam..

004.jpg

001.jpg

A Berber Beauty tunéziai manufaktúrájában a tradíciókat követve az érés folyamatához az iszapot nagy medencékben tárolják. Az így előállított iszap nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, nyomelemeket, aminosavakat. Nagy a hőtartó képessége, lassú a hőátadása, így pakolásként alkalmazva a leghatékonyabb. Fokozza a vérbőséget és az anyagcserét. Az iszappakolások hatását gyógynövények hatásával lehet tovább fokozni. A BB szegfűszeg illóolajat használt e pakolás megalkotásakor, amely antiszeptikus és helyi érzéstelenítő hatású, valamint enyhíti az ízületi gyulladás tüneteit.

Az első használat előtt ismét átolvastam a pakolás leírását, és valójában csak akkor tudatosodott bennem, hogy a méregtelenítésen kívül ízületi bántalmak esetén  is ajánlott. Úgy 3 éve küzdök időnként fellángoló bursitis-szel. A bursitis a nyáktömlők (bursák) gyulladása, amik az ízületek kipárnázását, valamint az izmok, inak csont fölötti mozgását segítik elő. A bursák gyulladását jellemzően előidézheti hosszan tartó, ismétlődő mozdulatokból álló ízületi terhelés. (pl. tenisz) Nekem a rendszeres spinning órákkal, és a nagy ismétlésszámban végzett guggolásokkal sikerült előidéznem a csípőm nyáktömlő gyulladását. Iszonyú fájdalmas és kellemetlen dolog, nem jó se ülni, se menni, se feküdni, vagyis feküdni csakis "hullapózban", minden egyéb olyan póz, ami az ízület kimozdulását eredményezné ebből a testhelyzetből, lehetetlen. A legelső fellángolásnál gyulladáscsökkentőt, és helyileg alkalmazandó tapaszt javasolt az orvosom. 2 hét kezelés és pihenés után rendeződött az állapotom, de azóta is fel-fellángol. Gyógyszert már nem szoktam szedni rá, nem preferálom a szintetikus szereket. És akkor jött a BB melegítő iszappakolása.. Használatakor a máj- és  vese területén kívül a csípőmet is be szoktam pakolni, majd így pihenek negyed órát. Érdekes bizsergető, csipkelődő érzést produkál a pakolás, a hatóidő lejárta után lemosva pedig melegebb és pirosabb a pakolás alatt a bőr,  látszik, hogy dolgozott, vérbőséget okozott. Az agyag ozmotikus hatású, így a környezetéből, ez esetben a bőrből elvonja a vizet, és a zsírt, így erőteljes szárító hatású, jólesik utána az olajos kényeztetés a bőrnek. 

ÖSSZETÉTELE: tisztított víz, agyag, szegfűszeg illóolaj, gyengéd tartósítók (EWG1, és EWG3-as kockázatú, ami elenyésző)

HATÁSA: 3 (!!) használat után jelentősen javult az ízületeim állapota. Fájdalom azóta semmilyen pózra, mozdulatra nem jelentkezett. Én csak a méregtelenítő szerveim, illetve az ízületeim területén alkalmazom, de erőteljes méregtelenítő és hővisszatartó hatása miatt kiválóan alkalmazható narancsbőr kezelésében, zsíros, pattanásos bőrállapotok esetén, illetve méregtelenítő kúrák kiegészítéseként.

NEM ALKALMAZHATÓ: hővisszatartó tulajdonsága miatt nem alkalmazható a teljes testen, csakis részleges pakolásként, valamint visszeres területeken, illetve heveny gyulladás esetén!

006.jpg

003_1.jpg

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr67636844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása