Beauty Heaven

10 millió dolláros bukta a Foreo-nak a Black Friday

2019. december 03. - zsu044

A svéd beauty-tech márka, a Foreo webshopjában egy "apró baki" miatt több mint 10 millió dollárt bukott a cég, mindössze 2 óra leforgása alatt. 

ke_pernyo_foto_-2019-12-03---22_02_09-edit.jpg

Mint ahogy én is megosztottam veletek a Black Friday ajánlómban, a Foreo-nál is őrületes kedvezményekkel lehetett vásárolni a fekete pénteken. Csakhogy a Foreo-nak szó szerint fekete péntek lett a november 29.-e, ugyanis egy aprócska hiba miatt a 279 dolláros (88.990 Ft-os) Foreo Ufo okos-maszk arckezelő eszközt mindössze 9,99 dollárért (3000 Ft-ért) vásárolhatták meg a foreo.com oldalán. A szemfüles vásárlók a közösségi oldalakon futótűzként terjesztették a hírt, így mindössze 120 perc leforgása alatt 38.575 darab UFO került megvásárlásra.

A szokatlanul nagy forgalom miatt az oldal összeomlott, ekkor azonban még csak a BF őrületnek tulajdonították a dolgot az IT szakemberek. De miután megjavították, és az oldal másodszor is összeomlott, kezdték el keresni az őröletes látogatottság okát, ekkor fedezték fel a hibát, és a 9,99 dollárra árazott készüléket. Viszont a 2 óra leforgása alatt rekord mennyiségű, közel 39.000 db készüléket vásároltak világszerte, köztük Magyarországon is, ezzel több mint 10 millió dolláros veszteséget okozva a cégnek.

 A Foreo alapítója, Filip Sedic is nyilatkozott a Black Friday kapcsán, és közölte, minden rendelést teljesítenek.

A FOREO kéri azokat a vásárlókat, akinek kérdése van a hibával vagy a rendelésével kapcsolatban, lépjenek kapcsolatba a Customer Care ügyfélszolgálattal a FOREO.com oldalon.

Én személy szerint sajnálom a céget, és ha rendeltem volna is ilyen hihetetlen áron, megérteném, ha a rendelésemet törölnék, igaz, jogilag ezt elvileg nem tehetik meg, viszont készlethiányra, akármi egyébre hivatkozva megtehetnék, hiszen mindenre van kiskapu, úgyhogy le a kalappal a cég előtt, hogy ezt bevállalja..

Ti értesültetek a mindössze 3000 Ft-os árról? Esetleg rendeltetek is?

zsu.jpgFollow me:

 fb.jpgyoutube_1.jpginsta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr1315337282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása