Beauty Heaven

hialuronsavas feltöltések | 3 év tapasztalata

2018. szeptember 07. - zsu044

3 éve járok rendszeresen kozmetológushoz hialuronsavas feltöltésekre, mégsem érintettem eddig ezt a témát a blogon. Nem írtam róla, mert sajnos sok embernél még mindig azt tapasztalom, hogy amint meghallja az ajakfeltöltés szót, azonosít egy buta libával. Pedig a kozmetológia egy gyönyörű szakma, ha visszamehetnék az időben, egész biztos, hogy bőrgyógyász-kozmetológusnak tanultam volna, a hialuronsavas töltés pedig a modern orvosi esztétika egyik legzseniálisabb találmánya, nem csak "kacsa szájak" megalkotására képes, hanem az elvesztett volumen pótlására, bőrfiatalításra, az öregedés jeleinek csökkentésére, a plasztikai műtétek idejének kitolására.

_mg_4169_web.jpg

Nagyon sokszor találkozok azzal a ténnyel is, hogy az emberek (akik mondjuk nem bújják fanatikusan az orvos-esztétikai trendeket) fogalmi zavarokkal is küzdenek. Hallottam már olyat, hogy "botox-szal feltöltötték a száját".. A Botox a dinamikus izmok ellazítására, blokkolására való toxin, amivel szintén csodákat lehet művelni, de ez is egy komplett bejegyzésre való anyag lenne, így bele sem kezdek.. Leggyakrabban a szarkalábak, és a homlokráncok kezelésére használják, de nagyon sok területen alkalmazható a mimikai ráncoktól kezdve a migrén kezeléséig.

A hialuronsav való feltöltésekre. Elvesztett volumen pótlására, mély ráncok (pl. nasolabialis redő) töltésére. Míg régebben az ajaktöltés, és a nasolabialis redő (orr-száj barázda) töltése volt az általános, ma már követni is nehéz, milyen újításokat hoznak be. Különböző területekre más-más viszkozitású anyagot használnak. Töltésre, és bármilyen orvos-esztétikai beavatkozásra csak és kizárólag bőrgyógyász-kozmetológus szakemberhez forduljunk! (és itt a másik fogalmi zavar: a kozmetikus NEM egyenlő a kozmetológussal! Előbbi az érettségi után 1 év tanulás után kozmetikai kezeléseket végez, míg az utóbbi 11 év egyetemi tanulás után tudhatja magáénak a címét, és vele a tudását..) Én a 3 év alatt 4 orvos kezei között fordultam meg, érdekes, mennyire egyedi a munkája mindegyiküknek. A nasolabialis redő mélyülése zavart legelőször, eleinte csak arra lettem figyelmes a rólam készült fotókon, hogy mosolygás közben egyre határozottabb az a bizonyos ránc, majd eljött az a pont, amikor már alapban is ott maradt a bemélyedés (ránc) az arcomon. Ezzel fordultam legelőször szakorvoshoz. Mivel annyira még nem volt durva a helyzet, felmerült, hogy 1 ml lehet, hogy sok lenne a ráncok feltöltésére, mi lenne, ha az ajak volumenébe is töltenénk egy kicsit..? Először féltem, hogy fogok kinézni, én sem szerettem volna a kacsa szájúak táborát népesíteni, ráadásul a szakmámban sem lettem volna túl bizalomgerjesztő vele. Megnyugtattak, hogy ilyen kis mennyiséggel lehetetlen hibázni, így belevágtam. Elsőre kb. 0,5 ml került kétoldalra elosztva a ráncokba, és 0,5 ml az alsó-felső ajakba eloszlatva. Imádtam, nagyon imádtam, de ez tényleg olyan kis mennyiség volt, hogy kb. 3 hónap után nyoma sem volt a dolognak. Ekkorra már vérszemet kaptam, persze, hogy mentem újra. És újra, és újra. 3 év tapasztalata összefoglalva:

A forma:

Ha van egy elképzelésed arról, hogy milyen ajakformát szeretnél, (nyilván észhatárokon belül), tarts ki mellette! Ha egy szakember nem rugalmas, nem hallgat meg, lépj le. Egy idő után ki fogod tapasztalni, neked mi tetszik, ha ide tölt, ha oda tölt, ha kontúroz, ha csak volumenbe tölt.. én mindig minden alkalommal adom az instrukciókat, és az én drága dokim mindig meghallgat! :))

Fáj?

Igen, és nem. Attól függ, hova töltenek. A kontúrozás (szájszélek kiemelése) nekem a Lidocain kenőcs ellenére is iszonyú, pedig nem vagyok egy hisztérika. Egyszer egy plasztikai sebész érzéstelenítő nélkül kontúrozta a számat, mondván, az érzéstelenítő hozzá van keverve az anyaghoz. Igen, kb. a feltöltés után le is zsibbadt a szám. Addig meg.. horror sztori.. Az ajkak volumen töltése Lidocain kenőccsel teljesen elviselhető. A nasolabialis redő töltéséhez pedig nincs szükség érzéstelenítésre, 1-2 szúrás, és kész is! :) 

Hány hónapig tart a hatása?

A nasolabialis redővel évente 1x szoktam töltésre menni, ilyenkor rá kell számolni 1 ml anyagot, viszont ezzel 1 évre le is van tudva a dolog. Az ajkaimat eddig félévente töltettem 0,5 millivel, tavaly próbáltam ki először, hogy 1 ml-t rátöltettem, de ez már nem tetszett. Kb 1,5 hónap után lett olyan, ami már esztétikus volt, így inkább járok sűrűbben, de kevesebb anyagot beadatva. A hialuronsav amúgy nem igényel különös tárolási körülményeket, így az 1 ml-es fecskendő felét elhasználva a másik felét elteszik neked a nevedre, de haza is viheted. Én az utóbbit szoktam választani, a képen is egy ilyen bontott fecskendőt láttok.

A kezelés után tudok majd utcára menni?

Az ajaktöltést úgy szoktam időzíteni, hogy 2-3 napig sehova ne kelljen mennem, elég a házban bújkálva levinni a kutyát. Valaki szereti a feltöltés utáni állapotot, én nem, a felső szám ilyenkor tényleg kissé kacsás, nekem mindig nagyon beduzzad, és az esetek többségében be is vérzik itt-ott. A feltöltés napján plusz másnap reggel jegelni szoktam a területet, ezen kívül arra kell figyelni, hogy ne legyen túlzott mimika, túl sok beszéd, stb, és ne együnk-igyunk forró ételeket, italokat. Az orr-ajak barázda, vagy egyéb területen történő feltöltések esetében minimális bevérzésen kívül (ez sem törvényszerű) nincs egyéb külső nyoma a kezelésnek. 

Mire nem vált be?

A homlokomon megjelent vízszintes ráncokért sem vagyok oda, a Botoxot elkerülvén gondoltam kipróbálom a Skin Booster kezelést. Ilyenkor a hialuronsavat kis apró gyönyökben oszlatják el a bőr alatt. Ez belülről hidratálja a bőr középső, rugalmas rostokat termelő rétegét, mely fiatalon tartja bőrt. 1 ampullát oszlatnak el a területen, ezt 1 hónap múlva meg kell ismételni, és félévente szintén 1 ampullával kell újra kezelni a bőrt. Lehet, hogy megelőzésre, hidratálásra tökéletes ez a módszer, de nekem a homlokomon futó vízszintes ráncokon semmit nem finomított. A 3. ampulla után volt egy kis "na már valamit látok" reakcióm, de nyilvánvalóan nem erre való módszer. A bőr hidratálásában, szinten tartásában szerintem nagy szerepe van, de ezzel a technikával nem próbálkoztam többször.

Mire próbálnám még ki?

Tetszik, és kipróbálnám az arccsont töltését, mert nagyon szépen megemeli az egész arcot, és kisimítja a vonásokat, viszont ezzel olyan szakemberhez szeretnék menni, akinek már láttam élőben legalább 2-3 munkáját, nem szeretnék két muglit a járomcsontom fölé! :)) (sajnos ilyet már láttam élőben) Plusz nagyon szép eredmények érhetők el a szem alatti árok feltöltésével is, ez esetben is ebben a kezelésben nagyon gyakorlott szakemberhez fordulnék.

És akkor jöjjön egy kis before-after:

img_3318web.jpg

_mg_3653-4web.jpg

Bármi egyéb kérdésed merült fel, kérdezz bátran, akár a poszt alatt, ha személyesebb jellegű, akkor e-mailben!

zsu.jpgFollow me:

 fb.jpgyoutube_1.jpginsta.jpg

Fotók:logo_stylish_calligr.png

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr6014228621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gombos erika 2018.09.09. 21:39:09

Szia!
Nekem is hasonló ràncom van a szàm mellett,szeretném megkérdezni,hogy aki csinàlta orvos nevét megadnàd?Régóta gondolkodom én is a töltésen,csak nehez vàgok bele.Tovàbbà tudod a hyaluronsav pontos màrkanevét amit kaptàl a ràncaidba?

zsu044 2018.09.10. 13:02:33

@Gombos erika: Szia Erika! A képen Dr. Faludi Péter (botoxclinic.hu/) munkáját látod, jó szívvel ajánlom, kedves, jófej, rugalmas, laza, és nem utolsó sorban jó szakember! Teosyal-lal dolgozik, ami az egyik legjobb, legtisztább hialuronsav! Ne halogasd, nem fogod megbánni, sőt! :)
Szép napot! Zsú

Gombos erika 2018.09.10. 18:44:22

Köszönöm az informàciót!
süti beállítások módosítása