Beauty Heaven

5 szérum a fiatalos, foltmentes bőrért

2017. október 05. - zsu044

Imádom a szérumokat, legszívesebben hármat-négyet is használnék egyszerre. Véleményem szerint egy jól összerakott rutin megkoronázása egy jól megválasztott szérum, szép eredmények érhetők el vele. Mutatom a kedvenc anti-aging darabjaimat hatóanyagok szerint.

sze_rum_collage.jpg

C-VITAMIN:

A C-vitamin kulcsfontosságú hatóanyag a fiatalos, foltmentes bőrért. Serkenti a kollagéntermelést, így valóban képes eredményt produkálni ráncok terén, és a foltok elleni küzdelemben is ideális segítség. C-vitaminos kozmetikum vásárlása esetén több dologra is érdemes figyelni. Fontos, hogy mennyi hatóanyagot tartalmaz az adott készítmény. Ha az INCI vége felé találjuk csak meg, nem biztos, hogy elég hatékony lesz. Tiszta C-vitamin (Ascorbic Acid) esetében bátran alkalmazzunk 10-20% töménységű készítményeket. Ilyen például a Pure Vitamin C21,5 Advanced Serum. Mint a neve is mutatja, 21,5% tiszta C-vitamint tartalmaz. Nagyon szeretem ezt a szérumot, nálam alapdarab, szép az összetétele, és az ára is baráti. 25 Dollár (jelenlegi árfolyamon 6.600 Ft) a Wishtrend webshopjában, de én ki szoktam használni a 2+1 akciót, így 3 üveg 30ml-es szérumot kapunk 51 Dollárért (13.500 Ft), ingyenes szállítással. Nálam soha nem volt gond, mindig épségben megérkezett a csomag, átlagban 3 hét alatt. Hűtőben kell tárolni felbontás után, és nem érdemes spórolósan használni, nem jó sokáig felbontva tárolni, mert oxidálódhat.

008_3.jpg

Egyre több készítményben a C-vitamin stabilabb formáját alkalmazzák, ezeknek nem olyan körülményes a tárolása sem, viszont ugyanolyan hatékonyak. Nagy kedvencem az Image Skincare Vital C ACE széruma, mely a tiszta C-vitaminon kívül két stabil formáját is tartalmazza, ezen felül A- és E-vitaminnal, antioxidánsokkal és aminosavakkal táplálja a bőrt, és csökkenti az öregedés jeleit. Ez egy makulátlan összetételű, hatékony formula, szívem szerint állandó darabja lenne a rutinomnak, de az ára miatt csak felváltva használom a C21,5 szérummal. A 15ml-es kiszerelés 13.500 Ft, ez még az Estée Lauder ikonikus ANR szérumánál is magasabb ár, ami azért elgondolkodtató, bár nem mondom, hogy az ANR makulátlan INCI-vel büszkélkedhet, míg az Image széruma igen, de azért mégis sokallom a 27.000 Ft-ot a 30ml-ért.. Az árát leszámítva maga a tökély!

012_11.jpg

NIACINAMIDE:

Igazi csodacucc, hidratál, szabályozza a faggyútermelést, finomítja a pórusok méretét, serkenti a kollagéntermelést, és halványítja a foltokat. A The Ordinary 10%-os Niacinamide széruma volt az első nia-szérumom, megmondom őszintén, a használata alatt nem is igazán éreztem a pozitív hatásait, csak amikor elfogyott, jöttem rá, hogy mennyire hiányzik a rutinomból. Valóban sokkal hidratáltabb és ruganyosabb volt a bőröm a használatával. Csak magában nem tudom, mennyit halványítana a foltokon, mivel az egész rutinom úgy van felépítve, hogy a ráncok és a foltok vannak fókuszban, de tény, hogy szuper formula, pláne ennyi pénzért.. Én a Deciemről szoktam rendelni, mert amúgy is mindig kell valami, itt 5,9 Euro (kb. 1.840 Ft) a 30ml, de a Skinsmart webshopjában is elérhető 1.990 Ft-ért.

A másik, szintén 10% Niacinamide-ot tartalmazó szérum, amit próbáltam, az a Paula's Choice 10% Nia Booster, ez azért egy sokkal komplexebb szérum, mint az előbbi, de ez természetesen Paula árszabásával, 15.800 Ft-ért kapható szintén a Skinsmart.hu-n. (ebben a hónapban akciós áron, 14.220 Ft-ért kapható) Szintén csodaszer, mint Paulától oly sok minden..

_mg_6551_1.jpg

RETINOL:

Igazi nagyágyú a bőrápolásban. Az A-vitamin a bőrben retinsavvá alakul, megváltoztatva a bőrsejtek fiziológiáját egy fiatalabb állapot felé. Az A-vitamin nem minden formája azonos, van, amelyik könnyebben alakítható retinolsavvá, és van, amelyik kevésbé. A retinol retinolsavvá alakítása két anyagcsere lépést igényel. Minél magasabb a bőrben a retinolsav szintje, annál jelentősebb a hatás, ezért viszonylag nagy mennyiségű retinolt kell a sejtbe juttatni. A nagy koncentrációjú termékek viszont bőrirritációt, hámlást okozhatnak, csak óvatosan alkalmazandóak, "szoktatni" kell hozzá a bőrt. Az én bőröm nem is tolerálta a nagyobb koncentrációt, viszont nem szerettem volna lemondani erről a csodálatos hatóanyagról. Nagyon örültem, amikor rátaláltam az InstaNatural Retinol szérumra az iHerb-en, az összetevői és az ára láttán (30 ml 14 Euro, kb. 4.400 Ft) azonnal a kosaramban landolt. A retinolon kívül tartalmazza az előbb említett kulcsfontosságú hatóanyagokat is, az INCI második helyén a C-vitamin egy stabil formáját találjuk, és a Niacinamide-ot sem spórolták ki belőle. Ezeken felül hialuronsavat, és sok-sok növényi kivonatot, antioxidánst tartalmaz. Ennél a szérumnál nem egy hatóanyagra van kiélezve a dolog, ezáltal nem is tartalmaz akkora töménységben egyikből sem, mint a már felsorolt szérumok, ellenben mind a 3 kulcsfontosságú hatóanyagot tartalmazza, melyekkel hatékonyan felléphetünk az öregedés jelei ellen. Szerintem ez a leguniverzálisabb szérum, főleg, ha valaki csak 1 termékre szeretne pénzt áldozni.

_mg_8125.jpg

 

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

Fotók:
logo_lila.pnginstagram-logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr6112929389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása