Beauty Heaven

környezettudatos, tiszta kozmetikumok | COLO Skin & Soul

2017. március 27. - zsu044

Egy poszt megírása előtt nem csak a szóban forgó termékre fókuszálok, mindig nézem a hátteret is. Honnan jött, mit képvisel az adott brand, milyen, és honnan származó alapanyagokat használnak a termék előállítása és csomagolása során, stb.. A COLO Skin & Soul esetében már a névválasztás is szimpatikus volt, (Colo = ápol, gondoz) Bartha Csilla, a márka alapítójának bemutatkozása pedig abszolút megfogott, és rögtön éreztem a "miért"-et, hiszen anno én is valahogy úgy indítottam a blogot, ahogy Ő létrehozta a márkát. Termékei tiszta natúrkozmetikumok, nem tartalmaznak bőrünk és egészségünk számára káros összetevőket, ezeket az összetevőket nagyszerűen összefoglalták ITT, nem használnak pálmaolajat, mely fontosságáról olvashattok ITT, csomagolásként pedig flatátmentes műanyagot, vagy üveget használnak, és természetesen állatkísérleteket elutasító márkáról van szó. ♥ 3 terméket teszteltem kínálatukból, melyek a bőröm igényei alapján lettek kiválasztva. 

_mg_6094.jpg

Arctonik zöldteával és C-vitaminnal

Amit ígér:

"A rózsa, a zöldtea, az aloe vera már önmagukban is értékes hatóanyagbombák, amit akár tea vagy ivólevek formájában is bevihetünk a szervezetünkbe.  Ezt a sok-sok hatóanyagot, antioxidánst és gyulladáscsökkentőt miért ne használhatnánk a bőr ápolására is, egy frissítő tonikba zárva? Gazdag aminosavakban, antioxidánsokban, vitaminokban és nyomelemekben. A rendszeres használata megtisztítja és felfrissíti a bőrt. Beállítja a bőr pH egyensúlyát, és javítja a tónusát, textúráját."

Összetevők:

Rosa Damascena Flower Water*, Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Green Tea Extract*, Malpighia Emarginata Fruit Powder, Maltodextrin, Benzyl Alcohol**, Salicyl Acid**, Glycerin**, Sorbic Acid**

*BIO, ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó alapanyag.

**BIO kozmetikumokban engedélyezett tartósítószer

100% bio

Tapasztalatom:

A virágvizek másfél éve stabil részei az arcápolási rutinomnak, már nem tudnám elképzelni, hogy ne használjam őket. A damaszkuszi rózsavíz az állandó, reggel-este alkalmazom a bőr megtisztítása után. Ez a tonik valójában olyan, mintha a damaszkuszi rózsavizemet használnám továbbra is, csak felturbózva, aloe vera, zöldtea kivonat és acerola kapott még helyet a rózsavíz mellett. Jelenleg vattapamacs segítségével viszem fel a bőrömre, de tervezem egy spricnis fej beszerzését, a virágvizeimet is úgy használom, kár minden cseppjükért! Nagyon szeretem a használatát, az utóbbi időben sajnos a normál, enyhén kombinált bőrtípusom átment száraz vízhiányosba, ezáltal sokkal rugalmatlanabb is lett, aminek nem igazán örülök.. A virágvizek egy alap hidratáláson felül abban is segítenek például, hogy sokkal könnyebb eloszlatni a szérumokat virágvízzel átspriccelt arcon, plusz számomra itt nagyon bejön a "Skin & Soul", spriccelés közben mindig átváltok "relax" üzemmódba, érzem, ahogy a bőröm felüdül, az illata átjár, egyszerűen imádom a virágvizeket. A damaszkuszi rózsát használom az arcomra 98%-ban, emellett narancsvirág- és levendulavíz is mindig van itthon, szeretem átpermetezni a testem, a hajam, mikor mi jön rám! :) Bevált ez a tonik, úgy gondolom érdemes lecserélni a sima damaszkuszi rózsavizemet erre a felturbózott verzióra! :)

_mg_6102.jpg

Málnamagos artisztító radír ananásszal

Amit ígér:

"Érdes, egyenetlen a bőröd? Úgy érzed, nem kap levegőt? Akkor itt az idő, hogy kipróbáld a gyümölcsök hatékony, de annál kíméletesebb kombóját. Használata után a bőröd szinte fellélegzik. A málnamaggal és ananászporral  és AHA gyümölcssavval készült arctisztító radír gyengéden távolítja el az elhalt hámsejteket, kitisztítja a pórusokat, serkenti a kollagén termelést. Bőröd hihetetlenül sima lesz a kezelés után, mindez a gyümölcsöknek köszönhető."

Összetevők:

Aqua, Neroli Floral Water*, Cocamidopropyl Betaine, Rapsberry Seed, Ananas Comosus Twig Powder, Maltodextrin, Xantan, Benzyl alcohol, Salicylic Acid, Glycerin, Sorbic Acid Vaccinium Myrtillus Fruit Extract, Saccharum Officinarum Extract, Acer Saccharum Extract, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Extract, Citrus Limon Fruit Extract

*organic/ BIO ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

Az összetevők 14 %-a bio

Az összetevők  99,4 % természetes vagy természetes anyagból előállított összetevőket tartalmaz

Tapasztalatom:

Első ránézésre kicsit megrémített ez a sok mag, azt hittem, nagyon durva lesz használni. Azonban olyan géles-csúszós formulában van, hogy amellett, hogy egyáltalán nem éles, vagy durva magokról van szó, nem is tudna durva lenni, mert "elcsúszik" a bőrön! :)) Arctisztítás után én a zuhany alatt használom, nekem így a legkényelmesebb a lemosása. A leírásnak híven tényleg elegendő egy körömnyi mennyiséget használni, elsőre többet vettem ki a tégelyből, felesleges. Zuhanyzás elején körkörös mozdulatokkal átmasszírozom vele az arcom, nyakam, dekoltázsom, és fent szoktam hagyni a bőrömön a zuhanyzás ideje alatt, hogy a gyümölcssavnak is legyen ideje hatni. Használata után olyan nagyon tiszta érzete van a bőrömnek, de cseppet sem az a szárító, feszítő tisztaságérzet, hanem egy pihe-puha, ápolt érzés. Ez után még jöhet a tonik, szérum, éjszakai krém trió, és reggelre ragyogó bőr a végeredmény!

_mg_6106.jpg

Feszesítő arcpakolás koffeinnel, vízhiányos, érett bőrre

Amit ígér:

"Olyannak érzed a bőrödet, mintha sivatag lenne? Élettelen, száraz, rugalmatlan a bőröd? Azonnali energiabombára van szükséged? A természetes arcpakolásunk gyümölcsökkel, koffeinnel, és C vitaminnal és egy igazán értékes összetevővel a ferulin savval segíti, hogy a bőröd felfrissüljön, feltöltődjön és feszesebbé válljon. A C vitamin-ferulinsav-gyümölcs-koffein kombinációt tartalmazó arcpakolásunk használata után a bőröd szemmelláthatóan feszesebb lesz, az apró ráncok feltöltődnek hidtatáltabbá válik, köszönhetően a magas antioxidáns tartalomnak. A pórusok kitisztulnak, ezáltal több oxigénhez jut a bőr. Javul a mikrokeringése, így a bőröd visszanyeri fényét, ragyogását, felszíne egyenletesebb lesz, feltöltődik energiával, egyszóval megfiatalodik."

Összetevők:

kaolin, illite, raspberry powder, maltodextin, red grape seed powder, caffeine, ferulic acid, malpighia emarginata fruit powder

Tapasztalatom:

Már az összetevők láttán tudtam, hogy imádni fogja a bőröm.. és így is lett! Amit külön kiemelnék ennél a terméknél, hogy víz hozzáadása nélkül készült, por alakban kapjuk kézhez, így tartósítószerek hozzáadása nélkül készült. Egy kis üveg tégelyben szoktam kikeverni fa spatula, vagy porcelán kanál segítségével, 1 kiskanálnyi mennyiséget. Virágvizet szoktam adagolni hozzá, csak kis adagokban, nehogy túlhigítsam. Lágy, krémes állagúra keverem, majd a kádban elnyújtózva felkenem az arc-nyak-dekoltázs bőrére, így relaxálok, olvasok a hatóidő ideje alatt. Lemosás után szintén tonik-szérum-arckrém trió, és megújult, ruganyos bőr a végeredmény. Imádom.

 

Összegzés:

Mindhárom Colo termékkel elégedett vagyok, magyar márka, szép összetevők, kellemes termékek. Szerette a bőröm. A webáruházban minden korosztály (0-99) minden bőrtípusra talál magának termékeket, sőt, személyre szabott arckrém is rendelhető! A krém kreáció elkészítésekor nemcsak a bőrtípusodat és az életkorodat veszik figyelembe, hanem az évszakok hatásait is. Nyáron védik a bőrt az UV sugaraktól, télen a hideg ellen, mindezt más-más alapanyagokkal. A krém hatóanyagait úgy határozzák meg, hogy szinergiát alkotva, egymást erősítve építsék, javítsák a bőröd szerkezetét.

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

Fotók:
logo_lila.pnginstagram-logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr3512374957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása