Beauty Heaven

világhírű, természet adta kincs: Berber Beauty Holt-tengeri iszappakolás

2016. március 22. - zsu044

A Holt-tenger egy természeti csoda. Sótartalma tízszerese a többi tengerének, az innen származó só- és iszap egyaránt népszerű gyógytermék. Az iszap a lehordott üledékes agyagréteg eróziója által keletkezik, mely során magába szívja a tengervíz ásványi anyagainak nagy részét. A Holt-tenger iszapja nagyon nagy mennyiségben tartalmaz ásványi sókat és nyomelemeket, áldásos hatással van az ízületi betegségekre, a pikkelysömör gyógyításában pedig kimagasló eredmények érhetők el használatával. Iszap- és sókúrával sikeresen kezelhető számos bőrbetegség, különböző gyulladások, de bevethető a magas vérnyomás és a szívbetegség kezelésében is. Gyógyhatása mellett előszeretettel alkalmazzák a bőrre gyakorolt hatása miatt is, méregteleníti, mélyen tisztítja a bőrt, fertőtleníti, lehúzza a gyulladásokat, ruganyosít, táplál, kisimít. Elősegíti egyes anyagok távozását a bőrből, a benne lévő ásványok pedig a bőrön át felszívódva fejtik ki áldásos hatásukat. Érdekes, hogy maga a tó a "Holt-tenger" elnevezést kapta, mert a magas sótartalma miatt nem létezik benne magasabb rendű élet, miközben a belőle származó kincsek életünket táplálják, egészségünket szolgálják.

034_3.jpg

A Berber Beauty pakolása ebből a világhírű, sötét szürke színű Holt-tengeri iszapból készült, egy csipetnyi kakukkfű kivonattal fűszerezve. 250 gramm tömény csoda: gyógyulhatsz, szépülhetsz vele.

Mostanában nagyon nagy hangsúlyt fektetek a méregtelenítésre, bármennyire is odafigyelek a táplálkozásra, a vízfogyasztásra, a méregmentes testápolásra, a megfelelő testmozgásra, stb-stb..., a külső tényezőket sajnos nem tudom befolyásolni. A légszennyezettség, a permetszermaradványok, mind olyan külső tényezők, mellyel mindannyiunk szervezetének nap mint nap meg kell küzdenie. Ezért tartom fontosnak és elengedhetetlennek szervezetünk folyamatos "tisztítását", támogatását. Méregtelenítés alatt nem egy pár napos kúrát értek, hanem egy életvitelt. Ennek alapvető része a bázikus testápolás is, a tisztító sófürdőivel, peelingjeivel, szépítő-gyógyító-tisztító pakolásaival.

Az egyik ilyen alapvető bázikus csoda a Ghassoul, aminek szerintem minden fürdőszobában ott lenne a helye, a másik pedig a Holt-tengeri iszappakolás. Ezek szerintem olyan alapvető pakolások, amit senkinek nem szabadna megtagadnia magától. A Ghassoul eleve többfunkciós, használható szappanként, lemosóként, arcpakolásként, testünk bizonyos részeinek bepakolására (pl. máj- és vesetájék, tenyér, talp....), vagy a teljes fürdővízhez "keverve". A Holt-tengeri iszap pedig méltán érdemelte ki a világhírűséget, extramagas hatóanyag tartalmával remineralizálja, feltölti a testet, a pórusokon keresztül tisztít, lúgosít, varázslatos, amit a bőrrel tesz.

Ezt a pakolást is az otthoni wellness fürdőimbe építettem be, a tiszta sófürdőben való "ázás" után kenem fel az arc-nyak-dekoltázs bőrére, és a cicik területét sem szoktam kihagyni, hiszen feszesíti, ruganyosítja a bőrt! Ezen kívül be szoktam pakolni vele a talpaimat, és a kézfejemet, és így relaxálok tovább a vízben valami jó könyv társaságában! Full relax! :)

A másik verzió, amikor vízfürdő felett egy üvegtálban felmelegítek egy adagot, és a testmeleg pakolással kenem be a máj- és a vesék környékét mind a hason, mind a derék tájékán, majd kozmetikai fóliával körbetekercselem, rá egy vastag törölköző, és bebújok az ágyba 15-20 percre, szinte "bedunsztolom" magam.

Próbáljátok ki, rendszeresítsétek életetekbe, szervezetünk a hosszú tél után már ki van éhezve egy kis napsütésre, vitamin- és ásványi anyag készlete fogyóban, így jön a tavaszi fáradtság. Pihenj, relaxálj egy-egy Berber pakolás társaságában, tisztítsd meg szervezeted, töltsd fel a készleteit ásványi agyagokkal, nyomelemekkel, és ragyogj kívül-belül! :)

037.jpg

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

fotók: studio44

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr18510522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása