Beauty Heaven

Alverde újdonságok | Perfekter Teint CC krém

2015. szeptember 07. - zsu044

Régóta hódítanak a BB, CC, és újabban már DD krémek is, ami a mai rohanó világban élő nők igényeit hivatottak kiszolgálni. Úgy látszik, én a rettentő válogatós kategóriába tartozok, akinek semmi sem jó. Merthogy közel 2 éve keresem a számomra tökéletes BB, CC, akármilyen színezett krémet, amik megfelelnek az amúgy szerintem nem irreális elvárásaimnak, de még  mindig nem találtam rá.

Amit szeretnék egy ilyen multifunkciós kozmetikumtól kapni:

  • tökéletes INCI, azaz mentes minden szintetikus összetevőtől, mint pl. illatanyag, színezék, kémiai UV szűrő, parabének, stb...
  • fizikai fényvédelem, minimum SPF15
  • természetes fedés és árnyalat, mert nem szeretnék alapozót, púdert, és egyéb fedő terméket használni
  • ha esetleg még belefér, akkor nem árt némi extra összetevő, pl. antioxidánsok, vitaminok, hialuron sav, anti-aging összetevők, de ez már csak ráadás lenne

Az Alverde új termékcsaládja, a Perfekter Teint CC krémje ígéretesnek tűnt az összetevői alapján (az illatanyag felett szemet hunytam). Natúrkozmetikum, némi fényvédelemmel is bír, az ára pedig verhetetlen a piacon. (DM - 999 Ft)

014.jpg

CSOMAGOLÁS: a szokásos Alverde tubusban adták ki, amiért nem igazán rajongok. A végefelé már nehezen adagolható, a benne lévő terméket nem tudjuk maradéktalanul felhasználni, az összetevők is tovább megőriznék hatóidejüket, ha ezt is olyan légmentes, pumpás tégelybe tették volna, mint a termékcsalád szérumját, vagy a Color & Care alapozót. Sokkal jobban szeretem használni a pumpás megoldásokat, praktikusabb, higiénikusabb, takarékosabb megoldás, + a pumpás kiszereléssel kevésbé van "olcsó kozmetikum" feelingje a dolognak.. Na de tudatos vásárlóként tudjuk, hogy nem a csomagolás alapján vásárolunk, így nézzük a beltartalmat.

INCI: az illatanyagon kívül nincs kivetnivaló a termék összetételében. A színt ásványi pigmentek biztosítják, a fényvédelmet fizikai szűrő. A bőrápolásról shea vaj, sárgabarackmag olaj, jojobaolaj, viaszvirág kivonat, E-vitamin, és napraforgó olaj gondoskodik. Az Alverdére jellemzően a tartósítást alkoholok hozzáadásával érték el, ami az arra érzékeny bőrűeket irritálhatja.

FÉNYVÉDELEM: először is tisztázzuk, mi is az az LSF.. egyszer egy beauty blogon olvastam egy fényvédős cikket, ahol a blogger szerint az LSF a magas fényvédelemmel ellátott termékeken található jelölés. Ilyenkor síííírok! Az LSF rövidítést kétféleképp is szokták értelmezni. Némelyek nem tudnak elrugaszkodni az angol nyelv használatától, és Low Stop Filter, vagy Low Sun Filter-ként szokták említeni, de nem jellemző, hogy ezt a rövidítést használnák a cégek. Azonban semmiképp sem magas, hanem alacsony (low) fényvédelem lenne e rövidítés jelentése. Ha angol, akkor a hagyományos SPF, vagyis Sun Protection Factor a használatos. Az LSF hivatalosan az SPF német megfelelője, vagyis lichtschutzfaktor. Ennyi. :)  Ez esetben is a német verzióról van szó! :)  Na de vissza a termékhez.. natúrkozmetikumhoz méltóan fizikai fényvédelemmel látták el a terméket, melyet Titanium Dioxide biztosít, de sajnos csak LSF6-os "erősségben". Ez átlag használatra tökéletes, de jön az őszi-téli időszak, a hámlasztók használatának ideje, arra bizony édes kevés ez a fényvédelem, illetve a nyári tűző napon tartózkodáshoz is. Tehát tényleg csak átlagos használatra elegendő, a semminél mindenképp jobb. 

ÁLLAG / ÁRNYALAT: nagyjából ezen a ponton bukott el nálam a termék.. az állaga pont megfelelő lesz minden bőrtípus számára: zsíros bőrűeknek tökéletes aláhidratálás nélkül is, de a száraz részeket nagyon kiemeli. Ez orvosolható előzetes szérum és / vagy hidratáló használatával. Én az arctisztítás utáni hidrolátum-szérum-hidratáló trió fölé alkalmazom, így használható az én bőrömön. Fedése majdhogynem nulla, de ugyebár a BB, és CC krémek a bőrtökéletesítésről és a kiegyenlítésről szólnak, és nem a fedésről! Aki erőteljes fedést szeretne, az használjon alapozót! A színárnyalat viszont ennél a terméknél is a nagyon világos bőrüeknek kedvez. A tubusból kinyomva közepes bézs árnyalatú, ami felkenve hamar elillan: egybeolvad a bőrrel, és inkább világos, mint bézs árnyalatot hagy maga után. Engem sajnos ez is nagyon sápaszt, beteges színem van tőle, pedig a világos bőrűek táborába tartozom. Na nem a hófehér kategória, de a szőke haj, kék szem típusú. Sajnos az igényeimnek megfelelő termékek mind ugyanitt buktak el: Paula SPF30-as színezett hidratálója, és a Clinique Even Better SPF45-ös fényvédője is hullaszínt produkál az arcomon.

011.jpg

012.jpg

013_1.jpgeldolgozva teljesen egybeolvad a bőrrel,  de talán még itt is érzékelhető, hogy világosít

Attól függetlenül, hogy ennél picit sötétebb árnyalatot kedvelnék, pirosítóval feldobva elmegy, bár nem lesz a kedvenc termékem. Világos bőrűeknek mindenképp jó választás lehet. A Perfekter Teint termékcsalád szérumját is tesztelem, termékvélemény egy következő posztban.

002.jpg

Névtelen_1.png

 A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr177767270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása