Beauty Heaven

aranyló fürtök természetesen..

2015. augusztus 19. - zsu044

Ami a hajkoronámat illeti, nem volt velem kegyes a genetika. Nagyon vékonyszálú, és gyorsan zsírosodó a hajam, hajmosások alkalmával hajlamos egy kisebbfajta fészek keletkezni a fejtetőmön, amit aztán némi balzsam, és nem kis kínok közepette tudok csak kifésülni. A legpuhább gumi is megtöri, és a hajmosást követő éjszaka után csak és kizárólag copf/konty/stb... viselésével vagyok szalonképes, olyan szinten elalszom a hajam.. Az egyetlen, amit viszont imádok, az a színe.. Szőke tincseket örököltem jóapámtól, ami télen sötétszőke, de nyáron a napfény áldásos hatásának köszönhetően igazi "napszítta" szőke. Erre azért még szeretek egy kicsit rásegíteni én is! :) Íme az én receptem az aranyló, valódi szőke tincsekért..

067.jpg

Hajmosások előtti éjszakára (én mindig reggel mosok hajat) a teljes hajkoronámra a Berber Beauty Citrom masszázsolaját viszem fel. A fejbőrömet is alaposan átmasszírozom vele. Ez jótékony hatással van a fejbőr vérkeringésére, ezáltal több oxigén jut a hajhagymákhoz. A citromolaj méregtelenítő, nyiroktisztító hatású, hatóanyagainak köszönhetően pedig (limonén, terpinén) fertőtlenítő és baktériumölő tulajdonságokkal bír. Gyógyír a zsíros bőrre, hajra, normalizálja a faggyúmirigyek működését. Emellett ragyogó fényt ad a szőke hajnak, és enyhén világosítja is azt. Hetente legalább egyszer alkalmazom ezt a "pakolást". Felér egy kiadós hajregeneráló kezeléssel, a Berber Beauty Citrom masszázsolajának alapja ugyanis szőlőmag-, sárgabarackmag- és mandulaolaj. Mindhárom bázisolaj rendkívül értékes bőrtápláló olaj, minden jóval ellátja a hajat és a fejbőrt egyaránt.

Az így átszundított éjszaka után jöhet a hajmosás. Természetesen egy ilyen olajos pakolás után kell a kétszeri alapos samponozás. Ezt az Urtekram szőke hajra való kamillás bio samponjával szoktam elkövetni. Szépek az összetevői, enyhe natúrsampon, mégis hatékonyan tisztít. Illata tipikus "bio illat", semmi extra, nem is érezni utána a hajon, amit egyáltalán nem bánok, a lényeg, hogy mentes a szintetikus illatanyagoktól, SLS-től, és a többi finomságtól, ami egy átlag drogériás samponban fellelhető.

Mosás után a tincsek végére még egy kis extra ápolásként jöhet az Urtekram balzsamja is, szintén a kamillás termékcsalád tagja, szőke hajra. Illata szintén natúr, és felvitelkor azonnal érezni rajta, hogy nem tartalmaz szilikont! Szinte elnyeli a hajam, nem hagy maga után a szilikonos balzsamokra jellemző természetellenesen puha és sikamlós hatást. Meghagyja a hajam saját struktúráját, nem vonja be semmilyen réteggel, ennek ellenére mégis könnyen ki tudom bontani a gubancolódásra igencsak hajlamos tincseimet.

Mosás után mindig nagyon óvatosan bontom ki a hajam, és tavasztól őszig soha nem használok hajszárítót. Ezt a gondoskodást azért meghálálják a fürtjeim, mert bármilyen problémás is genetikailag, de egészséges, nem töredezik, és mindig pihe-puha. A napsütésnek, a cirtomnak, és a kamillának köszönhetően pedig igazi aranyhajként lebeg körülöttem! ♥ Szöszik, regeneráló kúrára fel! :)

Berber Beauty Citrom masszázs- és fürdőolaj: 125 ml 5.500 Ft,  ITT tudod megvásárolni

Az Urtekram szőke hajra való termékcsaládját több webáruházban is megtaláljátok, 2.000-2.500 Forintos áron.

 

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr987719466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása