Beauty Heaven

Paula's Choice Barely There színezett hidratáló SPF30

2015. május 30. - zsu044

Még mindig kutatom a számomra tökéletes BB krémet / színezett hidratálót, mindegy minek nevezzük. Konkrét elvárásaim vannak, aminek sajnos eddig egy termék sem felelt meg. És akkor jött az egyik kedvenc márkám, PC újdonsága, persze ez is a már megszokott kis tasakos próbalehetőséggel, és persze tökéletes, minden elvárásomat teljesíti, és a végén mégsem lesz happy end.. :(

image_12.jpg

De kezdjük az elején. Mik is az elvárásaim:

  • ÖSSZETÉTEL / INCI - eljutottam végre arra a pontra, hogy nem vagyok hajlandó sem reklámok, sem kozmetikus, bőrgyógyász, stb hatására olyan kozmetikumot magamra kenni, ami egészségre ártalmas anyagot tartalmaz. (pl: paraben, kémiai UV szűrők, kémiai illatanyagok, kőolajszármazékok, stb..)
  • FIZIKAI FÉNYVÉDELEM - fehér utóréteg nélkül! Sokáig azt gondoltam, ez fizikai fényvédelemnél lehetetlen, de ez a hidratáló is ékes bizonyítéka, hogy lehetséges! :)
  • TERMÉSZETES HATÁS - nem szeretem, és nem is használok alapozókat. Nem kedvelem a maszkszerű hatást, a fullasztó, erős fedést. A bőr számára abszolút nem kedvező, és látványnak sem a legszebb..
  • TERMÉSZETES, A BŐRÖMHÖZ PASSZOLÓ SZÍNÁRNYALAT
  • MESTERSÉGES ILLATANYAG MENTES
  • KÖNNYED ÁLLAG, MÉGIS TÁPLÁLÓ -  jó esetben tartalmazzon antioxidánsokat, vitaminokat, esetleg még valami extrát, de ezek már nem elvárások

Azt gondolom, nincsenek nagy elvárásaim, és mégsem sikerült még olyan terméket találnom, ami az összes pontnak megfelel. 2 éve a PC Resist Super Light színezett fényvédőjét használom, ami minden pontnak megfelel, kivéve a színét. Hullaszínem lesz tőle, hiába színezett, az én bőrömön áttetszik az a bizonyos fehér réteg, ami a fizikai szűrőkre jellemző. Az Alverde Color & Care alapozójával keverem (aminek köze nincs egy alapozóhoz), hogy legyen valami színe a dolognak (és a bőrömnek), de így sem az igazi.

Paula termékeit nagyon szeretem, a bőröm is nagyon szereti, és eddig nem találkoztam olyan termékével, aminek az összetétele kivetnivalót tartalmazna. Na jó, mégis: a Pore Normalizing Cleanser-ben nem értettem azt a 7-es EWG-vel rendelkező Triclosant, és bár tudom, Paula szerint sincs gond az SLS-el, de én azt is mellőzöm.. Szóval, mivel Paula termékei jók, nem is gondoltam, hogy megnézzem az összetételét a színezett hidratálónak, csak rendeltem a mintából. Pedig sajnos az összetételen bukott el a dolog. :(  Ez megint az a kategória, amit nem értek. A cégek (szerencsére) sorra vonják ki a temékeikből a parabeneket, ebben a fantasztikus hidratálóban pedig találunk kettőt is. A Methylparaben még az enyhébbik tartósítószer, (4-es EWG), de a Propylparaben számomra már nem fér bele.

Bővebben a Propylparaben-ről:

7-es EWG-vel rendelkező tartósítószer. Bőrirritációt és kontaktallergiát okoz. A parabenek az ösztrogén hatását utánozzák, a túlzott ösztrogén pedig mellrák, petefészekrák, méhrák vagy hererák kialakulásához vezethet. Bizonyos esetekben a magzat fejlődésére is hatással van. A mellrák szöveteit vizsgálva a tudósok minden esetben találtak felhalmozott parabeneket.  (Material Safety Sheet, MSDS) Az Európai Bizottság tudományos bizottsága 2010. decemberében hozta nyilvánosságra jelentését: eszerint a hosszabb láncú vegyületek, mint például a propyl- és butylparaben hormonális hatásúak, míg az etil- és metilparabenek – az engedélyezett koncentrációban – biztonságosak.

Néha magam is elbizonytalanodok, nem túlzás ez? Egyetlen összetevő miatt nem megvenni az amúgy tökéletes hidratálót? Ilyenkor vissza kell, hogy zökkentsem magam: nem. Nem túlzás. Naponta kb. 500 féle káros vegyület kerül a szervezetünkbe a kozmetikumokkal, a levegőből, és az élelmiszerekkel. Azt sajnos nem tudom szelektálni, hogy hol vegyek levegőt, és hol ne. A táplálkozásomból igyekszem teljesen kiszorítani a mérgeket, de az elfogyasztott zöldséggel, gyümölccsel beviszem a permetszert, műtrágyamaradványokat, stb.. Az egyetlen, amiben én döntök, az az, hogy mit kenek magamra.

Paula színezett hidratálója a tartósítószereken kívül azonban mindenben remekel. 30-as fényvédelem, kizárólag fizikai fényvédővel. (titánium-dioxid és  cink-oxid) A fényvédelem ellenére nyoma sincs fehéres rétegnek, csak kellemes, lágy színeknek. Az állaga maga a tökély, könnyű eloszlatni, krémes, de mégis könnyed. Alá sem kellett hidratálnom, elég volt a PC Resist tonik. Illatanyagmentes, mint minden PC termék. Teljesen természetes hatás, szinte egybeolvad a bőrrel, mind az állagát, mind a színét tekintve. Első ránézésre tudtam, hogy az én bőrömhöz a Medium árnyalat passzol majd, de annyira alkalmazkodó a szín terén, hogy a Light to Medium is megfelelt (bár kicsit világos volt), és a Medium to Tan is vállalható volt, tehát szín kérdésben nehéz mellényúlni szerintem. A Fair to Light-ot ki sem próbáltam, számomra egyértelműen világos, de ez jó hír a világos bőrüek számára, akik nehezen találnak megfelelő árnyalatot. Egész napi viselet mellett sem fénylik át, tökéletesen láthatatlan a bőrön. Fedése enyhe, inkább egységesít, és ragyogó, napcsókolta színt ad. Tényleg maga a tökély, én mégsem bírom figyelmen kívül hagyni a parabeneket.. De aki nem ilyen mániákus összetevők terén, annak bátran ajánlom, nem fog csalódni!

 

image_4.jpg4 féle árnyalatot tartalmazó próbacsomag  4x1g  850 Ft

image_2_1.jpgpraktikus kiszerelés

image_1_2.jpgerős fénynél

image_3_1.jpglágyabb fénynél

image_5.jpglágy fénynél enyhén elkenve  (teljesen eldolgozva "láthatatlan")

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr317505686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása