Beauty Heaven

hajerősítő, hajhullás elleni pakolás

2014. október 07. - zsu044

Tavasszal és ősszel szeretem a hajam egy kis extra ápolásban részesíteni kúraszerűen. Ennek főképp akkor van értelme, ha jó minőségű, tiszta alapanyagokból készült pakolásokat alkalmazunk. Ismét egy nagyon egyszerű, ám annál hatásosabb pakolást szeretnék megosztani veletek. Az alábbi összetevőket egyszerűen csak össze kell keverni, és a fejbőrbe masszírozva alkalmazni.

images_1.jpg

kókuszolaj: erősíti, hidratálja a hajat és a fejbőrt, megszűnteti a korpaképződést. Laurinsavat és kaprinsavat tartalmaz, melyek által gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatású. Elősegíti a haj növekedését, és fényessé teszi azt.

 

roz.pngrozmaring illóolaj: bőrfrissítő és keringésfokozó hatású, hajhullás, korpásodás esetén hatékonyan alkalmazható.  Kámfortartalma miatt epilepsziások és kismamák nem alkalmazhatják!

 

 

imagesC8L1V3JX.jpgteafa ilóolaj: zsíros, problémás, túlterhelt fejbőrre. Gyulladáscsökkentő, antibakteriális, fertőtlenítő hatású. A teafaolaj kivételesen jó hatással van a fejbőrre és a hajra. Csökkenti a fejbőr viszketését, szabályozza annak faggyútermelését. Nyugtató hatású, megelőzi a korpaképződést.

 

 

imagesA1P89HYZ.jpglevendula illóolaj: kiváló bőrápoló olaj, enyhíti az irritált bőr tüneteit. Emellett segít megteremteni a lelki egyensúlyt, oldja a belső feszültséget.

 

 

A felsorolt illóolajok jól keverhetőek egymással, erősítik egymás hatását.  10-10 cseppet adjunk 3-4 evőkanál kókuszolajhoz, és alaposan keverjük össze. Jól záródó üvegben tároljuk fénytől védett helyen. Én 2-3 naponta szoktam bemasszírozni, és egész éjjel hagyom hatni. Aki nem szeretne olajos hajjal aludni, az hajmosás előtt kenje fel, de minimum 1 órát fent kell hagyni.

                                                                                                   Névtelen_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr526768711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása