Beauty Heaven

Alverde | Xmas

2015. december 04. - zsu044

Az Alverde karácsonyi kínálata minden évben vásárlásra csábít. Idén úgy érzem nem fordítottak akkora hangsúlyt az ünnepi kínálatra, tavaly sokkal nagyobb volt a választék ajándékcsomagok, és limitált, karácsonyi kiadások terén. Visszakerült a polcokra a tavalyi 1001 éjszaka tusfürdő-testápoló duó, a már megszokott mini testvaj trióval azonban idén még nem találkoztam. Míg tavaly 4 féle csomaggal tértem haza a DM-ből, idén egyetlen kis csomag került a kosaramba.

020_1.jpg

A csomag tartalma:

- testvaj tőzegáfonya és makadámdió kivonattal 200 ml

- kézápoló balzsam tőzegáfonya és makadámdió kivonattal 75 ml

A csomagolás:

Külsőre nekem eddig talán ez a leg-karácsonyosabb Alverde dizájn. Már a szettet tartalmazó kartondoboz is nagyon kis dekoratív, a termékek pedig igazi télies-karácsonyos külsőt kaptak a mélypiros kupakokkal, és a hópihés-jégvirágos mintával. Tudom, egy kozmetikumnál a beltartalom a lényeg, de szeretem, amikor egy jó termék még szép csomagolást is kap!

A testvaj:

Az Alverde testvajait mindig is kedveltem, de 1-2 év után meguntam az összes verziót, mert nekem valahogy mindegyik olyan tipikus Alverde illatú. Ez a mostani kilóg a sorból, mind az illatát, mind az állagát tekintve. Nagyon finom édes, de nem émelyítő gyümölcsillata van, ínycsiklandó. Az állaga is meglepő volt számomra, ez egy igazán testes, kemény testvaj, ennél sokkal lágyabbak szoktak lenni a márka testvajai. Ápoló hatása kiváló, intenzíven táplál, mégis pillanatok alatt beszippantja a bőröm, nem hagy maga után semmilyen kellemetlen réteget.

Összetétele:

Az Alverdére jellemzően ebben a testvajban is 4 féle alkohol található, ráadásul az INCI első felében, így az arra érzékenyeknél szerintem ki is lőve ez a testvaj (is). Nagy mennyiségben tartalmaz tápláló szójabab olajat, és shea vajat, igaz, ez utóbbi csak az alkoholok után kapott helyet az összetevőlistán. Nevéhez hűen tartalmaz még tőzegáfonya és makadámdió kivonatot, valamint E-vitamint, napraforgó olajat, és a C-vitamin zsírban oldódó formáját. Az illatot most is natúr esszenciák biztosítják.

A kézápoló balzsam:

Szerintem nem igazán illik erre a termékre a "balzsam" megnevezés. Én a balzsam szó hallatán valami könnyedebb dologra gondolok, ez pedig egy sűrű, tápláló kézkrém, aminek kifejezetten örülök. Nappal nem szoktam kézkrémet használni, nem szeretek krémes kézzel nyúlkálni dolgokhoz, sem vezetni, mobilt, vagy számítógépet használni.. de ez csak az én fóbiám! :)) Éjszakára viszont szeretem vastagon bekrémezni, beolajozni a kezeimet. Ez egy nagyon tápláló kézkrém, a testvajjal azonos, ínycsiklandó illattal.

Összetétele:

A testvajhoz hasonló összetétellel bír, bár kevesebb alkoholt tartalmaz, és a testvajnál már említett tápláló hatóanyagokon kívül tartalmaz még jojoba olajat, és bambusz kivonatot is.

Ár-érték arány:

Ez az a pont, ami az Alverdénél mindig rendben van. A vele azonos árkategóriában lévő kozmetikumok között szerintem kimagasló minőségűek a termékei, nem beszélve arról, hogy a márka által nagyon kedvező áron bárki hozzájuthat a méregmentes testápolás alaptermékeihez. Ezt a csomagot például 1.399 Ft-ért megvásárolhatjuk a DM üzleteiben.

024.jpg

032.jpg

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr348138660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mea (Nail Polish Maniac blog) 2015.12.06. 18:10:19

Építő kritikaként javaslom Neked, hogy legközelebb olvasgasd át alaposabban a krémmániát, mielőtt általad biztosnak vélt információkat adsz át, valós tudás nélkül. Abban igazad van, hogy van a termékben 4 féle alkohol, de ha vetted volna a fáradtságot, hogy elolvasd a leírásukat, látnád hogy csak a legelső Alcohol nevezetű, a káros, a többi pedig mind zsíralkohol "bőrpuhító, emollienként használt anyag"., ami viszont nem káros egyáltalán.

Ne téveszd meg az olvasóidat, legközelebb inkább járj utána alaposan, mielőtt valamit valósnak vélt tudásként prezentálsz - dicséretes, hogy próbálsz az Incivel foglalkozni, de ebbe inkább mélyedj bele egy kicsit jobban még!

zsu044 2015.12.06. 18:23:03

@Mea (Nail Polish Maniac blog): Kedves Mea! Köszönöm szépen az "építő kritikád", ami inkább egy fensőbb hangvételű kioktatásra emlékeztet. Válaszolnék segítőkész hozzászólásodra:
1. nem tévesztem meg az olvasókat, hiszen "ha alaposan" elolvastad volna a szavaim, és értelmezted is volna, sehol nem mondtam olyat, hogy káros az alkohol, ami az Alverde termékekben található, csupán találkoztam már arra érzékeny személlyel, így felteszem, nem ő az egyetlen a világon. Sőt, ki is emeltem, hogy ennyi pénzért nem kapsz ilyen minőségű MÉREGANYAGMENTES terméket..
2. a KM-et tanulmányozom úgy 4 éve, az INCI alkotóelemeit úgy 8 éve, de gondolom Te ennél régebb óta vagy az összetevők szakértője, sajnálom, ha nem érem el a szintedet.
3. a KM értékelése egy dolog. Nagy részét Paula Beugon véleményére alapozzák, aki szerint pl. az SLS simán elfogadott. De ha veszed a fáradtságot, és elolvasod a vegyület biztonsági adatlapját, számos kutatást, stb, gondolom száműzni fogod a fürdőszobádból.

Köszönöm az építő kritikát, Neked is boldog Mikulást! ;)
süti beállítások módosítása