Beauty Heaven

bevált újdonságok a hajápolási rutinomban | Alverde szilárd sampon, Lush szárazsampon

2018. szeptember 26. - zsu044

Kicsit megtévesztő a cím, csak az Alverde szilárd sampon számít újdonságnak, a Lush szárazsamponja már ezer éve a piacon van, csak számomra újdonság. Aki rendszeresen olvassa a blogom, az tudja, hogy állandóan haj-gondokkal küzdök. Vékonyszálú, ritka, és gyorsan zsírosodik. Szóval állandóan keresem azt a natúr, vagy szép összetételű csodaszert, amitől majd dús és fényes oroszlánsörényem lesz, amit csak hetente kell mosni. Sajnos ezt az alábbi termékek sem teljesítik, de legalább megkönnyítik a mindennapi hajápolást.

_mg_4654.jpg

Alverde szilárd sampon kókusz illattal

Próbáltam már "hajmosó szappant", de rémes emlékeim vannak róla.. Mégis, amikor megláttam a DM polcán az Alverde szilárd samponját, muszáj volt megvennem. Elsőre picit sokalltam az árát, 2.299 Ft / 60 g, olyan ici-picinek tűnt a papír csomagolásban. Kibontva pedig az illata volt furcsa, kókusz illatnak nyoma sincs. Sebaj, elvonultam a fürdőbe hajat mosni. És innentől pedig csak wooowww élmények értek! Először is a mennyiség.. el sem tudom képzelni, meddig lesz elég. Még megtippelni sem tudom, most azt mondanám, fél évig biztos. A megnedvesített hajamon 2x húztam át a szappant, (illetve szilárd sampont) és máris óriási habbal vonta be a hajam. Nem kell dörzsölgetni, habosítani, szó szerint 2 simító mozdulat a hajon, és habzik. Nagyon "egyszerű", letisztult összetétele van, a kókuszból származó tisztítószeren kívül shea vajat, olíva olajat, kakaóvajat, és illóolajokat tartalmaz. Ennyi. Már hajmosás közben érezni az olajokat, és azt, hogy végre egy sampon, ami nem gubancolja a hajam, szárítás után mégsincs olajos utóhatása. A jól bevált Magister balzsamomat használom hozzá, nagyon puha, könnyen fésülhető haj a végeredmény, szárítás után pedig sokkal egészségesebbnek hatnak a tincseim. A zsírosodáson semmit nem változtatott, (nem is ígéri) ugyanúgy 2 naponta kell hajat mosnom a szalonképes külsőhöz. Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű ez a szilárd sampon, nekem nagyon bevált, az ára pedig egyáltalán nem sok, sőt! Meg sem látszik a használat rajta, annyira minimális mennyiség fogy egy alkalommal.

_mg_4668.jpg

_mg_4673.jpg

Lush No Drought szárazsampon

Már több éve elérhető a Lush kínálatában, de valahogy az rögződött az agyamban, hogy ebben a termékükben is van szintetikus illatanyag. A Lush webshopban meglepődve olvastam az összetevőlistát, ez a termék ugyanis nem tartalmaz parfümöt, csakis természetes illóolajokat. A másik, amin meglepődtem, hogy kukoricaliszt az alapja. A természetes szárazsamponok után kutatva én is kipróbáltam a kukoricalisztet, de mint a tesztben is említettem, a halványsárga, picit darabos port lehetetlen eldolgozni, vagy kifésülni a hajból, nagyon csúnya végeredményt ad. Ezzel szemben a Lush szárazsamponja hófehér, finom púder, ami az én szőkésbarna hajamban láthatatlan. Nagyon kellemes, citrusos illata van, pedig általában nem szeretem ezt az illatvilágot, de ez esetben nagyon eltalálták. Az adagolófejre sokan panaszkodnak, nekem teljesen jó úgy, ahogy van, én minden por állagú szárazsampont a kád fölé hajolva, a tenyeremből viszek fel a hajamra, szerintem ezeket a termékeket nem lehet másképp felvinni anélkül, hogy ne lenne a teljes ruházatunk és a fél fürdőszoba poros. Azt nem mondom, hogy frissen mosott haj érzetét kelti, de teszi a dolgát, sokkal ápoltabb a megjelenés vele, mint nélküle, nem hagy poros réteget a hajon, és nem teszi szárazzá a hajszálakat. Az üzletben csak a nagyobb, 115 g-os kiszerelés volt elérhető 3.290 Ft-os áron, de nem bántam meg, mert biztos, hogy újraveszem! 

_mg_4664.jpg

zsu.jpg

Follow me:

 fb.jpgyoutube_1.jpginsta.jpg

Fotók:
logo_lila.png

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr5014265497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronica Chavez 2018.10.02. 23:32:38

Köszönöm a posztoz. Szinte ugyanezekkel a hajtulajdonságokkal rendelkezem :/ . Én azt mondom,mindent próbáltam és a natúr megoldásokat keresem inkább. De semmi nem vált be sajnos. Engem ez nagyon elkeserít a mai napig. Olvastam pár embernél, hogy a vegán étrend hozott javulást a zsíros bőrükön. Kipróbálnám, bár ez most nekem nem fog menni, mert nem saját konyhám van és addig ez nem igazán kivitelezhető. No, visszatérve, azt kérdezném, hogy lehet e kapni ezt a szárazsampont drogériában, vagy hol lehet egyáltalán megvásárolni? A dm-es szilárd sampon eléggé felkeltette az érdeklődésemet :).

zsu044 2018.10.03. 13:03:25

@Veronica Chavez: Kedves Veronika! Mindkét terméket linkeltem a posztban, a narancssárgával írt megnevezésekre kattintva elérhetők a termékek! :) A szárazsampont a Lush webshopban (linkelve a szövegben) vagy a Lush üzleteiben tudod megvásárolni!
Tény, hogy amit eszünk, mind-mind befolyásolja a teljes szervezetünk, ezáltal a bőrünk, hajunk állapotát is, de nekem például az arcomon, testemen száraz-vízhiányos a bőröm, híg a fejbőröm borzasztó hamar zsírosodik. Én is már mindenféle csodaszeren túl vagyok, így már nem is hiszek bennük, a vékonyszálú, ritka haj genetika, azon nem módosít egy csodaszer sem, a zsírosodást pedig minél "vegyszermentesebben" igyekszem kordában tartani. Remélem Neked is beválnak a termékek, ha kipróbálod valamelyiket, írd meg a tapasztalatod, kíváncsi vagyok rá! :)
Szép napot!
Zsú
süti beállítások módosítása