Beauty Heaven

az 5 legtutibb The Ordinary termék

2018. február 28. - zsu044

A megjelenése óta nagy The Ordinary rajongó vagyok, és szerintem még nagyon sokan vannak így ezzel, szinte lehetetlen ellenállni a magas hatóanyagtartalmú termékeknek, amiket rendkívül kecsegtető áron kínál a gyártó. Néha el is szoktam gondolkozni, nem megy e a minőség rovására ez az alacsony ár, de aztán próbálom megmagyarázni magamnak, hogy ilyen szintű tömeggyártásnál már ki tudják hozni az alacsonyabb árat. Mindegy is, soha nem fogok belátni a kulisszák mögé, azt mindenesetre tudom, hogy alapos összetételelemzés után (mert tőlük azért nem vásárolok vakon, nem mindegyik terméknek tetszik maradéktalanul az összetétele) mindig jókora csomagot rendelek, és az esetek többségében valódi hatást produkálnak a termékek, szóval jók, működnek, és kedvező az áruk. Jól hangzik, nem?

_mg_1914.jpg

Niacinamide 10% + Zink 1%

Talán a legalapabb termékük, kb. az ötödik üveggel használom épp, és ennyi pénzért (5,9 €) azt hiszem örökké helye is lesz a rutinomban. Állandó használatnál néha el szoktam tűnődni, vajon mit is csinál a bőrömmel, valóban hatásos-e, de amikor elfogy, akkor érzem csak a valódi hiányát: használatával sokkal hidratáltabb a bőröm. Gondolom a foltok elleni küzdelemben is segít, de mivel több irányból is támogatom a foltmentes bőrkép megtartását, nem tudom, hogy csak önmagában milyen eredményt produkál foltok terén, de a Niacinamide ekkora töménységben csakis áldás!

Caffeine Solution 5% + EGCG

A sötét karikákon és a puffadtságon hivatott segíteni ez a formula. Nekem csak az ödémásodással vannak gondjaim, ezért kezdtem használni, ezen kis mértékben segít csak, ellenben azt vettem észre, hogy sokkal hidratáltabb és ruganyosabb a szemkörnyék bőre, mióta ezt a formulát is felviszem a szemkörnyékápoló előtt, így nagyon megszerettem, és már hiányolnám, ha nem lenne, így ez is fix tagja lett a rutinomnak.

Alpha Lipoic Acid 5%

Az ALA egy hatékony antioxidáns, mely javítja a bőr textúráját, megjelenését. Ez a formula magas, 5%-os koncentrációban tartalmazza ezt a kincset, heti 2-3x javasolt csak a használata, sűrűbb alkalmazásnál bőrirritáció léphet fel. Én betartva az előírást heti 2x-3x használom esténként, fényérzékeny termék, így csak éjszakára javasolt a használata. Nagyon "izgalmas" termék, felvitel után furcsa melegség járja át a bőröm, nagyon kellemes, már mindig szinte várom! A márka egyik retinolos készítményével felváltva használom esténként, nem volt türelmem megvárni csak ennek a hatását, mindent akartam egyszerre, de tény, hogy mióta ezeket a kezeléseket alkalmazom esténként, valahogy szebb, tömörebb, rugalmasabb a bőröm, a szemkörnyéki ráncaim sokat finomodtak, szemmel látható a változás. 

Granactive Retinoid 5% in Squalane

Kicsit megtévesztő az elnevezés, nem 5% hanem 0,5% retinoidot tartalmaz a készítmény. A Retinol bizonyítottan az egyik leghatékonyabb anti-aging összetevő, ebbe a formulába pedig Hydroxypinacolone Retinoate került, ami az ígéret szerint mégjobb eredményeket produkál az öregedés jelei ellen vívott harcban, kevesebb irritáció mellett. Szép, letisztult összetételű termék, és valóban a legkisebb irritáció sem lépett fel nálam a használatával. Az egyetlen hátránya, hogy büdös, de a hatásáért szemet hunyok ez felett, és még mindig jobb, mintha illatanyaggal lenne teletömve. Heti 2x-3x alkalmazom esténként a fent említett ALA-val váltakozva, mint már mondtam, nem tudom elkülöníteni a hatásukat, de lényeges változásokat produkáltak a bőrömön. Nem gondolom, hogy valaha is dönteni szeretnék, hogy melyiket alkalmazom továbbra is, olyan eredményeket produkált ez a két formula, hogy nincs döntés: mindkettőt megérdemli a bőröm, egy anti-aging rutinban szerintem mindkét formulának van helye.

AHA 30% + BHA 2%

Hámlasztók terén eddig a csúcs termék nálam Paula 5% és 10%-os AHA-ja, a PC termékek elég magasra tették a mércét, bizony nem is ér fel hozzá ez a hámlasztó, de a hatása és az ára miatt mégiscsak a top5-be sorolom.. Elég szép az összetétele, és jó a hatásfoka is, bár nekem macerás ez a lemosós formula, így sokkal kevesebbszer jut eszembe használni, mint mondjuk a PC hámlasztókat, Paula 10%-os nem lemosandó hámlasztóját minden vasárnap alkalmaztam, ezt viszont kb. havonta 1x visz rá a lélek, hogy felkenjem, nézzem az időt, és 10 perc múlva lemossam. Lehet, hogy csak én vagyok lusta az ilyen akciókhoz, de ez nekem macera. Az ára azonban verhetetlen a PC termékekhez képest, így azt hiszem a jövőben is a The Ordinary mellett maradok. Ne ijedjetek meg a magas AHA tartalom láttán, enyhén bizsergető, csipkelődő érzés csak az arcon. Szép, feszes, egységes bőrképet produkál. Fizikai peelingek helyett inkább ezt használjátok!

zsu.jpgFollow me:

 fb.jpgyoutube_1.jpginsta.jpg

Fotók:logo_stylish_calligr.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr9113705742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K. Virág Viki 2018.02.28. 21:45:01

Szuper kis összefoglaló lett! :) Én pont a múlt héten adtam le életem első The Ordinary rendelését, ha minden igaz hétfőn már nálam is lesz a csomag. Ezek közül a koffeines szemkörnyék-ápolót rendeltem meg, elsődlegesen a szemem alatti puffadásra. Most a Clinique All about eyes-t használom, ami nagyon szépen leviszi a táskákat a szemem alól, de árban elég horror. Úgyhogy nagyon bízom benne, hogy ezzel ki tudom majd váltani. Az AHA + BHA maszkot én is kinéztem magamnak, de az sajnos készlethiányos volt. Minden esetre figyelni fogom, hogy mikor lehet majd újra rendelni, mert a véleményed alapján mindenképpen ki szeretném próbálni.

zsu044 2018.02.28. 21:57:07

@K. Virág Viki: gratulálok az első rendelésedhez! :) A Clinique All about eyes-t én is imádom, nagyon jó kis krém, de valóban nem a leg-pénztárcabarátabb az ára. (Notino-n is kapható, ott azért kicsit kedvezőbb az ár!) Szerintem szeretni fogod a koffeines cuccot, nekem nagyon bevált! Az AHA tényleg jó, csak ne lennék ilyen lusta a használatához... :D Pedig szép bőrképet produkál! Majd számolj be a koffeines tapasztalataidról, kíváncsi vagyok, Neked is beválik-e!

Fashionline Hungary · https://www.facebook.com/pages/Fashionline-Hungary/839760546074910?ref=aymt_homepage_panel 2018.03.22. 14:19:40

Szia, a Caffeine Solution-ról szeretnék kérdezni. Írod, hogy a szemkörnyékápoló előtt viszed fel. Azt hittem ez maga a szemkörnyékápoló. :) Ezek szerint felkened ezt, utána a szokásos más márkájú szemkörnyékápoló majd hidratálókrém?

Nagyon köszönöm,
Detty

zsu044 2018.03.22. 14:34:31

@Fashionline Hungary:
Szia Detty!
Már nem is emlékszem, hogy a gyártó milyen kategóriába sorolta ezt a terméket, én azt mondanám rá, hogy ez egy szemkörnyékápoló szérum. Az állaga is annyira könnyed, vizes formula, hogy hipp-hopp felszívódik. Annak ellenére, hogy nagyon szépen hidratálja a szemkörnyék bőrét, szerintem szemkörnyékápoló nélkül csak azoknak elegendő önmagában ez a formula, akiknek még nincs szükségük külön ápolásra ezen a területen. Egyéb esetben én mindenképp szemkörnyékápolóval együtt alkalmaznám! :) Én úgy használom, ahogy írtad is, felviszem ezt, majd a szemkörnyékápolót, azt követően a hidratálót. Illetve az egész előtt még egy szérumot is, ott sem szoktam kihagyni a szemkörnyék területét! :) Nagyon jó kis cucc, és mivel 1 alkalommal egyetlen cseppet használok összesen, száz évig elég egy üveg! :D

Szép napot!
Zsú

Fashionline Hungary · https://www.facebook.com/pages/Fashionline-Hungary/839760546074910?ref=aymt_homepage_panel 2018.03.22. 14:55:32

@zsu044: Nagyon köszönöm, sokat segítettél, eleve a te blogodról ismertem meg a márkát, azóta párat már előszeretettel használok. ;)

Szép napot,
Detty

zsu044 2018.03.22. 14:58:29

@Fashionline Hungary: Ennek örülök, remélem Neked is beválnak, én mindig találok valami új kincset a kínálatukban! :D
süti beállítások módosítása