Beauty Heaven

pink Phinomságok | egy igazán csajos arcápolási rutin

2018. február 02. - zsu044

Mindig is szerettem a Phi kozmetikum stílusát, anno nagyon bejött az a végtelenül letisztult, modern külső, ami a pazar beltartalmat rejtette. Nemrég új külsőt kaptak a termékek, a Hidratália kollekció is teljesen új, csajos külsőt kapott, de a modern, letisztult forma, és a makulátlan, de roppant izgalmas összetétel továbbra is a márka védjegye maradt. Most egy olyan alap arcápolási rutint mutatok Nektek a Phi termékpalettájáról, ami szinte minden bőrtípus számára tökéletes.

_mg_1788-2.jpg

TISZTÍTÁS:

Az arcápolás egyik legfontosabb lépése az alapos, de kíméletes tisztítás. A hangsúly ezen a két szón van: alapos, kíméletes. Legyen alapos, hiszen a hatékony bőrápolás, és a szép bőr feltétele a megfelelő arctisztítás. Azonban ez a művelet legyen kíméletes, mert az erőteljes szulfát alapú tisztítószerek hatására a bőr védelmi funkciója gyengül, bőrünk kiszárad, irritált, sérülékeny lehet. Semmi szükség ilyen erőteljes tisztítószerekre. A Phi Meggy micella kétfázisú arctisztító oldat alkohol-, SLS-, parabén-, és illatanyagmentes, gyengéd cukortenzidekkel tisztít, alaposan, de rendkívül kíméletesen. Használatvával már tisztítás közben gyakorlatilag hidratálunk is. Eddig nagy általánosságban nem váltak be nekem a kétfázisú, olajat is tartalmazó micellás vizek, mindegyik ragacsos, nem tiszta bőr érzetet hagyott maga után. A Meggy micellát viszont imádom, könnyedén távolítja el a sminket, de nincs feszülő, húzódó bőr, vagy ragacsos érzés, az arcom makulátlanul tiszta, hidratált és pihe-puha lesz tőle. Minden bőrtípusnak tökéletes választás! (zsíros bőrűeknek is, tévhit, hogy jól habzó, esetleg alkoholos cuccokkal kell agyonmosni az arcot!)

_mg_1791.jpg

TONIZÁLÁS:

A tonizálás is fontos, és hatékony lépése a napi rutinnak. A Phi webshopjában többféle tonik közül választhat ki-ki kedvére, illetve a bőrtípusának leginkább megfelelő verziót választva, én a Neroli és rózsa arctonikot használom, mely feszesítő hatóanyagokat tartalmaz. Neroli és damaszkuszi rózsavíz alapú tonik, ez a két hidrolátum a kedvencem, mind a hatásuk, mind az illatuk miatt. Tartalmaz kis molekulaméretű hialuronsavat (hidratálás), C-vitamint (antioxidáns, hatékony a foltok ellen), panthenolt (bőrnyugtató), nátrium- laktátot és karbamidot (mindkettő kitűnő hidratáló, segít a bőrben tartani a vizet), és allantoint (gyulladáscsökkentő). Bőrünk igényeihez választott tonik extra összetevőkkel látja el a bőrt, mivel folyékony állagú, hamar felszívódó formulákról van szó, szuperül beilleszthetőek a többlépéses rutinokba is. 

_mg_1810.jpg

SZEMKÖRNYÉKÁPOLÁS:

A Hidratália szemkörnyékápoló vadiúj csomagolást kapott, nemcsak dizájn terén, a pumpás üveg helyett airless flakonból adagolhatjuk a hatóanyagokkal teli formulát. Ennek több előnye is van:

  • a krémet az utolsó cseppig ki tudjuk nyerni a flakonból
  • fantasztikusan működik az adagolófej, csak annyi jön belőle, amennyit szeretnénk
  • a krém, és ezáltal a hatóanyagok nem érintkeznek a külvilággal, így a maximális minőséget élvezhetjük a krém teljes felhasználásáig

Nagyon könnyű, mégis tápláló formula, pillanatok alatt felszívódik, és nem hagy semmilyen utóréteget. Nem tartalmaz hozzáadott illatanyagot, vagy illóolajat, mégis isteni marcipán illata van a meggymagolajnak köszönhetően. Erőteljesen hidratálja a szemkörnyék finom bőrét, az apróbb ráncokat szépen elsimítja, az erősebb ráncokat pedig nem engedi estére elmélyülni. Csupa hidratáló, ránctalanító és bőrregeneráló hatóanyagot tartalmaz, a Phi-re jellemzően ennél a terméknél is komlett összetevőlistát és leírást találtok a webshopban. Ez egy könnyű, hidratáló szemkörnyékápoló, amit érdemes már huszonévesen elkezdeni használni. 

HIDRATÁLÁS:

Szintén nagyon fontos része az arcápolási rutinnak, rengeteget javíthatunk bőrünk állapotán egy megfelelően választott arckrémmel. A Hidratália prémium arckrém méltán nyert díjat a JOY Prix de Beauté 2017-es versenyén, nevéhez hűen valóban prémium kategória. A régi verziót is szerettem, de ez a kívül-belül megújult formula egyszerűen lenyűgöz. Először is a csomagolás. Annyira trendi és menő ez a "dundi" airless tégely, nagyon bejön. Maradt a letisztult megjelenés, de a (nekem nagyon kedves) virágos külső helyett egyszínű, csajos pasztell rózsaszín külsőt kapott, egészen egyedülálló airless tégelyben. A tégely megjelenése nem a megszokott, és az adagolófej sem. Lásd:

_mg_1801.jpg

_mg_1797.jpg

_mg_1800.jpg

Az összetétel is változott, véleményem szerint ez is előnyére, egyszerűen imádom, amit produkál. A Hidratália termékcsaládra jellemzően ez is nagyon könnyed állagú, fenséges marcipánillatú emulzió. (hozzáadott illatanyag és illóolaj nélkül!) Én személy szerint rajongok a (természetes) marcipánillatért, nagyon szeretem a könnyed, de mégis édeskés illatokat, és ez épp olyan, nem túl tömény, de ínycsiklandozó, imádom! A bőrön könnyedén siklik, nagyon hamar beszívódik, és a selyemproteinnek köszönhetően elképesztően selymes felületet hagy maga után. Nagyon jól rétegezhető, és sminkalapnak is tökéletes. Nekem nappalra tökéletesen elegendő hidratálást nyújt, éjszakára, ha szeretnék valami pluszt, akkor egyszerűen felviszek a bőrömre egy kis szérumot, vagy a krémhez keverek némi boostert. Nagyon jól hidratál, könnyedségének köszönhetően szerintem egy zsíros bőr ápolásában is helyt áll, (hiszen a hidratálás egy zsíros bőr esetében is ugyanolyan fontos!) a többi bőrtípus pedig egész biztos, hogy rajongani fog érte..

_mg_1805-2.jpg

A posztban felsorolt termékek tökéletes összhangban vannak, makulátlan összetétellel, magas hatóanyagtartalommal, és fenséges illattal rendelkeznek, már a tisztítástól kezdve az üde, fiatalos, hidratált bőr megőrzését szolgáljuk. Ez a rutin a bőr számára kíméletes, hatóanyagokban gazdag tisztítást és hidratálást biztosít, amit érdemes már a huszas években bevezetni. De ha nem is ezt a rutint követnéd, a Phi webáruházában minőségi natúrkozmetikumokból válogathatsz kedvedre, biztos lehetsz benne, hogy jó kezekben vagy!

zsu.jpgFollow me:

 fb.jpgyoutube_1.jpginsta.jpg

Fotók:logo_stylish_calligr.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr6313625168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása