Beauty Heaven

natúr intim-rutin | természetes megoldások az intim mosakodótól az óvszerig

2017. március 23. - zsu044

Bár a blogon (és az életben is) sok szó esik az arcápolásról, a test- és hajápolásról, soha nem beszélünk az intim területek ápolásáról. Jó, oké, a reklámok percenként zúdítják ránk a tampon, betét, intim mosakodó és hüvelykúp reklámokat, de nem a legjobb út a reklámok után menni. Mert azt a reklámok nem mondják el nekünk, hogy nem egészséges, és cseppet sem természetes dolog illatanyaggal ellátott tampont helyezni a hüvelybe. Vagy SLS alapú durva tisztítószerekkel "helyreállítani" az intim terület PH-ját. De ugye ez nyilván nem az a témakör, amit a barátnőddel kibeszélsz egy jó kávé mellett.. Régebben nekem is viszonylag sokszor volt nőgyógyászati problémám, és én is végigpróbáltam a fent említett termékek mindegyikét, de hamar szembesültem vele, ez az út nem vezet sehová. Végül kialakítottam egy teljesen  natúr intim-rutint, és azóta az évenkénti kontrollon kívül nem kell felkeresnem az orvosomat.

_mg_6144.jpg

Az első és legfontosabb, hogy az intim területekre milyen tisztálkodószert használunk, hiszen ez a napi rutinunk része, ha nem megfelelő terméket használunk, a napi szintű ápolás helyett napi szintű irritációt okozunk bőrünknek. Ugyanúgy, mint a bőrápolásban, itt is nagyon fontos a durva tisztítószerek (SLS, ALS és származékaik) és illatanyagok kerülése. A Magister Products szuper intim tisztítóhabot alkotott 100%-ban természetes összetevőkből. Szappanmentes készítmény, tehát egyáltalán nem szárít, bio kamillavízzel és bio aloe verával ápolja az érzékeny területet, a fertőzések ellen pedig bio teafaolaj nyújt védelmet. 150 ml-es kiszerelésben kapható, de a pumpás kiszerelésnek köszönhetően nagyon-nagyon takarékos darab, 1 pumpányi mennyiség elegendő egy használatra, az összetételét és hatását pedig egyetlen drogériás intim mosakodó sem közelíti meg. Ezen nem érdemes spórolni, főleg az arra érzékenyeknél óriási változást hoz!

Az irrigálás egy nagyon megosztó témakör, van, aki ellenzi, van, aki ajánlja. Én most nem foglalnék állást, annyi azonban bizonyos, hogy a mértékletesség és a termékválasztás ebben a témakörben is nagyon fontos. Ha már irrigálsz, ne tedd heti 1 alkalomnál többször, de ezt is lecsökkentheted pl. csak a menstruáció utáni "átöblítésre". Semmiképp ne használj durva tisztítószereket, elegendő lehet langyos vízbe 2-3 csepp bio teafaolaj, vagy gyógyszertárban kapható tiszta tejsav (az előírt higításban alkalmazva).

Az óvszerhasználat a másik megosztó témakör, bár ezt inkább a férfiak ellenzik. Szerintem a 21. század egyik legzseniálisabb találmánya, és egy "jó gumival" ugyanolyan élvezetes lehet a szex, mint anélkül. Sajnos azonban az óvszerek is szintetikus síkosító olajakkal és szintetikus illatanyagokkal vannak kezelve, így az óvszerhasználat a nemi úton terjedő betegségektől ugyan megvéd, de az intim flóra totális felborulását is okozhatja. A Dr Müller teafaolajos óvszere természetes kaucsukgumiból készült ausztrál teafaolajjal, így irritációmentes biztonságot nyújt!

Tampon és betéthasználatnál is törekedj a természetes anyagokra, válaszd inkább a pamut bevonatút a "műanyaggal" szemben, és semmiképp se használj illatosított betétet / tampont. Ha az ember lánya odafigyel a higiéniára, nem jelenthetnek problémát a szagok, abszolút nem "oda"illő dolgok a szintetikus illatanyagok. 

Ha pedig már "baj van", a gyógyszertári kúpok helyett próbáld ki először a Ladyvita hüvelykúpot. mely egy biológiai hüvelykúp grapefruit mag és rost kivonattal.

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

Fotók:
logo_lila.pnginstagram-logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr3712363999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása