Beauty Heaven

Bamboo Charcoal Konjac szivacs

2015. április 04. - zsu044

... avagy Konnyaku szivacs bambusz faszénnel. Az öko beauty c. posztomban már említettem a Konjac szivacsot, kiválthatunk vele egy rakás vattakorongot, és némi arclemosót. A környezetre nézve mindenképp jótékonyan hat, ha arctej / micellás víz - vattakorong kombó helyett Konjac szivaccsal tisztítjuk az arcunkat, de nézzük, hogyan hat a bőrünkre?

konjac_collage3.jpg

Amit a gyártó ígér:

  • a bambusz faszén természetes antioxidáns, az aknét okozó baktériumok hatásos ellenszere
  • az aktív szénnek köszönhetően eltávolítja a felesleges zsírt a pórusokból
  • gyengéd masszírozó hatást fejt ki, élénkíti a vérkeringést
  • mélyen kitisztítja a pórusokat, hatásos fegyver a miteszerek ellen
  • gyengéd a bőrhöz, szemkörnyéken is használható
  • nincs szükség más készítmény használatára, vagy nagyban csökkenthető a felhasznált mennyiség

Használata:

Én a reggeli és az esti rutinomba is beillesztettem. Reggel, mivel nem sok szennyeződést kell eltávolítani a bőrömről, csak simán bevizezem a szivacsot, és kétszer áttörlöm vele az arcom. Legalább 2 percig kell "masszírozni" vele a bőrt. Ezután jöhet a szokásos rutin. Az esti arctisztításnál 1 vattakorong mindkét felét használva micellás vízzel letörlöm a nappalra használt BB krém, és a nap során a bőrömre került szennyeződés nagy részét, és ezután használom a szivacsot, szintén csak sima vízzel. Úgy gondolom, ezzel növelem a szivacs élettartamát, mivel nem kell olyan intenzíven öblítenem a használat után, mintha a sminket is ezzel mosnám le. Így a szivacsnak is kedvezek, viszont jelentősen lecsökkentettem a felhasznált vattakorong és micellás víz felhasználásomat. (konkrétan napi 1 vattakorongra némi micellás vízzel) Használat után mindig ki kell öblíteni, majd óvatosan kinyomkodni, és jól szellőző helyre felakasztani. Igénybevételtől függően 1-3 hónapig használható.

Hatása:

Többféle verzióban kapható Konjac szivacs, teljesen natúr, igénybe vett bőrre való, stb.. Én a miteszerek elleni harc miatt választottam a bambusz faszenes változatot. Csak az orrom területe a problémás rész, szerencsére komolyabb pattanásos tünetek nem gyötörnek, így az aknéra, ill. gyulladt pattanásokra való jótékony hatásáról nem tudok véleményt alkotni. A miteszerekre azonban úgy vélem valóban jótékonyan hat, 2 hét használat után már láthatóan sokat tisztult a bőröm.

De mi is az a Konjac szivacs?

100%-ban természetes kígyópálma rostból áll, az egyetlen természetes szivacs a tengeri szivacson kívül a piacon. Az Amorphophallus konjac növény Japánban és Koreában terem nagy magasságokban, a japánok már 1500 éve fogyasztják, merthogy ehető, a szépségápolás területén azonban csak egy évszázada terjedt el. Azonban e termék vásárlásánál is figyeljük a márkát, mert a kínaiak mint mindent, ezt a szivacsot is (illetve a másolatát) sorozatban gyártják. A The Konjac Sponge termékei valóban 100%-ig természetes szivacsok, nem szennyezett, mikrobamentes, elsőosztályú termékek, tőlük vásároljunk. Magyarországon elérhető a Neroli parfümériában, illetve a Make Up Plaza webáruházában.

Ajánlom?

Abszolút! Eleve fontos helyet foglal az életemben a környezetvédelem, és ez a kis szivacs abszolút öko. Emellett nem mindegy, mit kenek a bőrömre. Ez a szivacs az arctisztítás teljesen vegyszermentes alternatívája, és tisztítás közben még ápolom is a bőröm. Kell ennél jobb? :)

konjac_collage.jpg

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr497339968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása