Beauty Heaven

a legjobb fizikai fényvédők arcra | Clinique, L'Occitane, REN

2017. június 16. - zsu044

Fényvédők terén elég válogatós vagyok, vannak elvárások, amikből nem engedek. Alap a szép, "mindenmentes" összetétel, valamint a tisztán fizikai fényvédelem. Kémiai fényvédőt nem használok, bármilyen csúcsszuper is a termék. Ezek mellett nem árt, ha nem meszeli fehérre az arcom, minimum illeszkedik a bőrszínemhez, jó esetben még ad egy kis színt is. Ha még extrákat is tartalmaz, (vitaminok, antioxidánsok, peptidek, stb..) az már csak hab a tortán. 

_mg_6263.jpg

No1 - Clinique City Block  Sheer SPF25

Nálam ő a leg-leg-leg! Imádom használni, úgy tökéletes, ahogy van. 

Áttetsző, széles spektrumú UVA/UVB sugárzás elleni védelmet nyújtó napvédő. Könnyű formulája ellenáll az izzadásnak és kontrollálja az olajképződést. Hordható önmagában vagy sminkalapként. Nem tartalmaz kémiai fényvédőt. Használható a szemkörnyéken és érzékeny bőrön is.

Enyhén színezett krém, ami felkenve valóban áttetszővé válik, mégis egy picit egységesíti a bőrt, és szép fényt ad az arcnak. Az állagát nagyon szeretem, sűrű, könnyen kenhető formula, ami amellett, hogy olajmentes, és kontrollálja az olajképződést, mégis meglepően jól ápolja a száraz bőrömet. Alá szoktam hidratálni, vagyis a többlépéses rutint követve virágvíz, szérum, szemkörnyékápoló, hidratáló fölé kerül a fényvédő, "játszós napokon" ez a legfelső réteg, egyéb esetben BB / CC / könnyed alapozó és pirosító kerül még rá némi várakozási idő után. Tökéletes önmagában, és sminkalapként is. A fényvédelmet Titanium Dioxide adja, a szilikonos alapba növényi kivonatok, hialuronsav, E- és C-vitamin, Omega-6 zsírsav is került. Az INCI legvégén ott a vitatott BHT, (tartósítószer, mesterséges antioxidáns) aminek nem örülök, de egy fényvédő sem tudja felvenni a versenyt ezzel a formulával. Meglepő módon ennek a fényvédőnek a használata is nagyban kihat a bőrömre, sokkal szebb, ruganyosabb, tömörebb a bőröm, mióta fixen a rutinom tagja. Must have forever.

No2 - Clinique Even Better Dark Spot Defense SPF45

Annak ellenére, hogy az összetétele nem valami extra, mégis ez a fényvédő a második kedvenc, mégpedig azért, mert vannak helyzetek, amikor úgy érzem, kell a 45-ös faktor. Pl. nem mindig bírom megállni, hogy ne hámlasszak annak ellenére, hogy tombol a nyár. Sebhely, műtéti heg, bármilyen bőrsérülés esetében  is ezt használom. Szóval ez a termék a másik állandó darab, amit a City Blockkal együtt azonnal újraveszek, ha elfogy.

Segít megakadályozni a sötét foltok kialakulását, melyet a nap káros UVA/UVB sugarai okoznak. Invisible Screen™ technológiája révén szinte észrevehetetlen réteget képez a bőrön és minden bőrtónuson jól mutat. 100%-ban nem kémiai fényvédő. Azonnal ragyogóvá teszi a bőrt és smink alatt is viselhető.

Valóban észrevehetetlen a bőrön, és tényleg ragyogó lesz tőle a bőr. A színezett verziót használom, mely ez esetben is szinte egybeolvad a bőrszínnel. Szilikonos alapú krém, a fényvédelmet Titanium Dioxide és Zink Oxide biztosítja. Hígabb formula, mint a City Block, de ezzel is nagyon könnyű dolgozni, önmagában, és sminkalapként is jól teljesít. Még a tengerparton, és egész napos városnézés mellett  sem pirult meg az arcom semennyire sem, biztos védelmet nyújt.

No3 - L'Occitane Peónia CC krém SPF20

Ez a könnyed hidratáló krém CC pigmentet tartalmaz, amely használat során azonnal tökéletes bőrfelületet eredményez. Használatával látványos és azonnali javulás érhető el. Az arcbőrt egyenletesebb tónusúvá, frissebbé és ragyogóbbá varázsolja. Kényelmes érzetet és védelmet biztosít a bőr számára (SPF 20). Bőre felüdül, ragyogóbb és egységesebb marad egészen estig.

CC krémhez képest meglepően jól fed, gyönyörűen fénylő, egységes bőrképet ad. Én a Medium árnyalatot választottam, ezt se képzeljétek egy sötét, erős színnek, ez jó hír lehet a nagyon világos bőrűek számára, hiszen ha a Medium ilyen szolid színt ad, el sem tudom képzelni, milyen lehet a Light árnyalat! Én nem vagyok alapozó párti, jobban szeretem a természetes fedésű BB / CC krémeket, színezett hidratálókat, de ez szerintem simán megállja a helyét egy enyhe-közepes fedésű alapozóként is. Tényleg nagyon szép a végeredmény, amit el lehet érni vele, bár akik a teljesen matt finisht szeretik, azok ne válasszák ezt a terméket, ettől inkább ragyogó lesz a bőr, mint matt. A 20-as faktor hétköznapokon szerintem simán elég önmagában, egyéb esetekben plusz fényvédelemmel tökéletes. Egyetlen negatívuma, hogy illatanyagot is tartalmaz.

No4 - REN Satin Perfection BB Cream SPF15

Újgenerációs BB krém, a hagyományos BB krémek minden áldásos tulajdonságával és képességével, azonban pórus eltömő kőolajszármazékok, parabének, szintetikus napvédelem, szintetikus színezékek és illat NÉLKÜL.

Ez amolyan se veled, se nélkület termék nálam. Az összetétele kétségtelenül gyönyörű, tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal, növényi kivonatokkal. Amikor felkenem, valahogy olyan semmilyen a bőrömön, fedhetne egy picit jobban, lehetne egy picit táplálóbb a textúrája, adhatna egy picit több színt. De amikor napközben a tükörbe nézek, valahogy sokkal szebb a bőröm, és ez a hatás estig kitart. Mégis húzom a számat, ha arra gondolok, hogy 10.000 Ft-ért újravegyem. A két Clinique fényvédőnél meg sem fordul a fejemben, hogy mennyibe kerül. Kell, és kész. Ettől függetlenül úgy éreztem, itt a helye a posztban, hiszen tisztán fizikai fényvédő gyönyörű összetétellel, és elég jó színnel.

_mg_6269.jpg

 Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

Fotók:
logo_lila.pnginstagram-logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr1412600371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása