Beauty Heaven

TESZT | Philips Satinelle BRE630 epilátor / borotva

2017. június 15. - zsu044

Nemrég elromlott az elektromos borotvám, és a bestmarkt.hu-n nézelődve fedeztem fel ezt a készüléket. A Braun elektromos borotváját, ami már bevált, 14.000 Ft-ért vehettem volna meg, de csábított egy új epilátor kipróbálásának lehetősége is, bár a kb. 15 éves (!!) Satinelle epilátorom még mindig működik. A Satinelle BRE630 24.000 Ft-ért amolyan 2in1 szerkezet, cserélhető fejjel, így 2 napos vívódás után, belerakva a pakliba, hogy az epilátorom is elromolhat, ez mellett döntöttem.

_mg_6903.jpg

Amit ígér:

Az S alakú fogantyú segíti az irányítást a test egész területén. A kerámiatárcsákkal rendelkező széles fej a bőrhöz közeli, puha szőrszálakat is megragadja a gyors és hosszan tartó eredmény érdekében. Nedves és száraz borotválkozás 5 kiegészítővel a személyre szabott, szőrtelenítési szokásokért.

  • még a finom szőrszálakat is erősen megragadja
  • az első epilátor S alakú markolattal az egyszerű és maximális irányításért
  • egyedülálló kerámia epilálófej a jobb fogás érdekében
  • széles epilálófej az egyetlen mozdulattal végezhető szőrtelenítésért
  • nedves és száraz opció - akár zuhanyzás közben is használható
  • egyedi világítás a tökéletes epilálásért
  • formázófésűvel ellátott borotvafej az alapos borotválás érdekében
  • archoz és érzékeny területekhez való sapka
  • masszírozósapka, mely enyhíti az epilálás kényelmetlen érzését

Tapasztalatom:

Jellemzők:

Igazán csajos, dekoratív készülék, halványlila színűt választottam. Akksival működik, a még tök új készülék nálam pont másfél használatra elég, vagyis 1x le tudom epilálni mindkét teljes lábamat végig, a következő héten pedig 1 teljes láb epilálása után megy a töltőre a készülék, és a kb. 2 órás töltési idő után folytatom a műveletet. Több helyen is olvastam, hogy 40 perc a működési ideje, lehet, hogy ez a későbbiekben valóban így lesz, de nálam egyelőre ez kb. 1 óra. Nagy átlagban amúgy 40 perc alatt szoktam végezni a két teljes lábbal, így ha a 40 perces működési időt tartja a későbbiekben, az pont jó. A töltöttség csökkenését a kis elem-ikon piros villogása jelzi, jelzéstől még kb 10 percig működik a készülék. Az akksis üzemmódnak van előnye és hátránya is. A száz éves Satinellemnél nem mindig szerettem, hogy hálózatról üzemeltethető csak, néha zavart a vezeték, vagy az, hogy hosszabbítót kellett alkalmaznom. A BRE630-nál viszont fura ez a megoldás, hogy hálózatról nem üzemeltethető, így ha menet közben lemerül, csak a készülék feltöltése után folytathatjuk. A segédvilágítás jól jön, szeretem. A kiegészítő kütyüket nem használom, a zuhany alatti használatot pedig értelmetlennek (és cseppet sem környezetbarátnak) gondolom. Egy picivel halkabb készülék, mint ókori elődje.

_mg_6915.jpg

Hatékonyság:

Ugyebár egy jó elektromos borotvára lett volna szükségem, mert a régi elromlott, és a bikinivonalamon képtelen vagyok mást használni, az elektromos borotva az egyetlen, amitől nem pattog ki a bőröm. Sajnos ez a funkciója nem a legjobb, pedig jó lett volna, ha működik ez a 2in1 dolog. (bár a 2in1 samponok alapján megtanulhattam volna, hogy nem, nem működik) Nagyon nyögvenyelősen szedi csak le a szőrt, és itt aztán tényleg figyelni kell, hogy párnaponta borotváljuk a területet, különben megtépkedi a hosszabb szőrszálakat. Valahogy olyan furán van kialakítva a borotvafej, hogy idétlen szögekben kell tartani ahhoz, hogy működjön a dolog. A Braun készülékemmel gyerekjáték volt a borotválás, kicsit bosszant is a dolog, mert valószínű ebből még egy készülékvásárlás lesz..

UPDATE: azóta megtanultam, hogyan célszerű tartani a készüléket az optimális eredmény eléréséhez, így viszonylag simára borotválható vele a bikinivonal. A "szőrtépkedés" sem fordult elő azóta.. Nem szoktam elhamarkodottan véleményt alkotni semmiről, de úgy látszik, ennek a készüléknek hosszabb időt kellett volna adnom. A lényeg, hogy összebarátkoztunk, és tényleg jól teljesíti a 2in1 szerepet.

Az epilátor részét szeretem használni, bár szerintem a régi Satinelle hatékonyabban és gyorsabban dolgozott. Tény, hogy nagyon kíméletes vele az epilálás, de egy felületen bizony 4x-5x át kell menni a készülékkel a tökéletes eredmény érdekében. Nehezen fogja meg a szálakat, hiába tartom 90 fokos szögben, ahogy ajánlják. A segédvilágítás tök jól működik, tényleg jól jön néha. Az új "S-alak" szépnek szép, de érzetre nekem tökmindegy, a régi Satinelle dundi alakjával is tökéletesen tudtam epilálni. 

_mg_6899.jpg

_mg_6926.jpg

Amúgy óriási választék van a bestmarkt webshopban epilátorokból, úgyhogy nem volt egyszerű a választás, de én imádok válogatni, főleg mert van összehasonlítás funkció, ami megkönnyíti a döntést. A teljes epilátor kínálatot ITT TALÁLOD.

Összességében mint epilátor, szeretem használni, kényelmes az akksis kialakítás, bár kicsit kompromisszumos, ha épp lemerül. Csajos és szép a dizájn, a segédvilágítás hasznos. A borotva részével nem nagyon vagyok megelégedve, de még próbálgatom, hátha. Jó kis készülék, de aki a 2in1 funkciója miatt szemez vele, annak inkább javaslom külön egy epilátor, és külön egy elektromos borotva vásárlását. UPDATE: azóta összebarátkoztunk, ma már nem vennék két külön készüléket, tökéletes ez az egy!

 

 

zsu.jpgFollow me:

 fb.jpgyoutube_1.jpginsta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr6112595351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása