Beauty Heaven

lavender love

2016. július 11. - zsu044

Őrült módon levendularajongó vagyok.. A június számomra egyenlő a levendulával. 6 éve minden levendulavirágzáskor ellátogatok Tihanyba, ez már amolyan hagyomány lett nálunk. Az esküvőnk kreatív fotózását is Tihanyban, a levendulásban készítettük, de már megint vágyok egy új sorozatra. :) A lakásban most is illatoznak az idei levendulatermésünkből készült csokrok, egyszerűen imádom. Imádok mindent, ami levendulás. Csak úgy egyszerűen ülni, és nézni a bokrokat, a lepkék táncát, végigsimítani az ujjaimmal, és élvezni mámoros illatát.. behűtött levendulaszörpöt kortyolgatni az erkélyen üldögélve... óó de szeretlek június! ♥ Sajnos a júniusnak már vége, a levendula elvirágzott. De nálunk őszig ugyanúgy levendulaillatban úszik a lakás, a szárított csokrok illatát még fokozom egy-két levendulás natúrkozmetikummal. image_3_1.jpeg

Olivia Natural Levendulamező fürdőcsokoládé | 130 g 1500 Ft

"Töltsd meg a bőrödet élettel, mintha csak csokoládéba harapnál! A fürdőcsokoládé alapját képező kakaóvaj igen gazdag különböző telítetlen zsírsavakban, vitaminokban és kitűnő antioxidáns forrás, mely csökkenti a bőröd kiszáradását és javítja annak rugalmasságát. A levendulaolaj pedig leginkább gyulladáscsökkentő, nyugtató, illetve stressz-oldó hatása miatt teszi élménnyé a fürdőzést, különösen lefekvés előtt."

Összetétel: szódabikarbóna, citromsav, kakaóvaj, kukoricakeményítő, orvosi levendulaolaj, levendulavirág őrlemény

2-3 kockát ajánlanak, én 2 kockával bőven megelégszem, nem szoktam nyakig engedni a kádat, épp csak derékig, inkább lecsúszok benne. Kellemes élményt nyújt, ápolt, illatos bőrt érhetünk el használatával. 

Levendula virágvíz

Horvátországban vettem, már bánom, hogy nem két üveggel. Bár már itthon is terjednek a virágvizek, azért arra figyeljetek, ha már virágvizet vásároltok, hogy ne tartalmazzon egyéb adalékanyagot, csakis 100%-os tisztaságú virágvizet. Én nagyon szeretem a virágvizeket, jelenleg 4 féle van itthon, azt hiszem megérne egy külön posztot, így itt és most nem is nagyon részletezem.. Ez a virágvíz az esti rutinom legvégső fázisa, már az ágyba kerüléskor használom. 2-3 fújást szoktam eloszlatni az arcomra, és néha fújok a hajamra és a párnámra is, kiskutyám legnagyobb örömére! :)) (igen, velem alszik..) Ha ez elfogy, azt hiszem a Levendarium kínálatából fogom pótolni, már kinéztem ott egy-két-sok levendulás terméket! :) 

Berber Beauty Levendula masszázs- és fürdőolaj | 125 ml 5500 Ft

"Ez a bázikus pH-jú masszázsolaj levendulatartalma révén kiváló nyugtató, fertőtlenítő hatású szer, mely hatékonyan enyhítheti a gyulladt részek fájdalmát. Kiváló stresszoldó, és egyben a fárasztó napok tökéletes lezárója is. A levendulaolaj szinte az egyetlen olyan illóolaj, melyet korhatár nélkül, akár kisgyermekek számára is ajánl minden szakirodalom, ezért éjszakai nyugtalanság, emésztési panaszok esetén egy gyengéd masszázzsal ezekre a problémákra is megoldást nyújthat."

Mint nevében is benne foglaltatik, használhatjuk masszázsolajként, vagy az esti fürdővízbe adagolva 1 kupaknyi mennyiséget. Mindkét verzióban szívesen használom, de nyáron nem vágyok hosszú fürdőzésekre, ilyenkor a gyors, frissítő zuhanyt preferálom, így a levendula masszázsolajjal most rászoktam az esti ön-talpmasszázsokra. Illatával körbelengi a hálószobát, és ez a kis rituálé az ágyban kellemesen lezárja a napot, ellazít, lenyugtat.

L'Occitane Shea vajas levendulaszappan | 100 g 1290 Ft

"Ez a formula 100%-os növényi alapanyagokkal és tápláló shea vajjal dúsított. A L'Occitane együttműködik a női shea vaj feldolgozásért Nyugat-Afrikával, támogatja  a gazdasági fellendülést és a szüretelés hagyományainak megőrzését. Nem irritálja a bőrt, férfiak, nők és gyermekek egyaránt használhatják."

Az egyik kedvenc L'Occitane szappanom, (persze, mivel levendulás) a shea vajnak köszönhetően nagyon lágyan tisztít, nem szárít, nagyon finom "levendulás-tisztaságillatot" hagy maga után. Perfect!

Manna Narancs és levendula habkrém | 200 ml, az árára sajnos nem emlékszem, 3500 Ft körül, nyáron nem kapható

A tavaszi akcióban vettem, amikor búcsúztak őszig a Manna habkrémek, de a pontos árára nem emlékszem. Kétfélét rendeltem, egy csoki-kókusz, és egy narancs-levendula verziót. A csoki-kókusz illata verhetetlen, eszméletlen fincsi, a narancs-levendula számomra egy picit csalódást okozott: egyáltalán nem vélem felfedezni benne a levendulát. A narancsillatért önmagában nem rajongok, így ez amolyan éjszakai ide-oda kenek krém lett. Az ára szerintem egy hangyányit borsos ahhoz viszonyítva, hogy iszonyú hamar fogy. Hiába 200 ml, az állaga miatt (valóban "habos") jóval több fogy egy használattal, mint egy hagyományos testápoló esetében. Összetétele mesés, (shea vaj, szezám olaj, E-vitamin, édesnarancs olaj, levendula olaj) mégsem lett a kedvencem a shea alap miatt. Itt is ugyanazt érzem, mint általában a shea vajas kencéknél: nem tudja beszívni a bőröm, csak áll a felszínén. Szerintem végérvényesen kijelenthetem, a sheás termékeknek örökre búcsút intek.

Levendula illatosító utántöltő | Tihanyi Levendula Manufaktúra 100 ml ha jól emlékszem 1990 Ft

Bár nem kozmetikum, de nálam örök darab ♥Az utóbbi 3 évben minden alkalommal vettem itt egy narancsfapálcás illatosítót csinos kis üvegben, ezért idén úgy döntöttem, elég az üvegekből, csak utántöltőt veszek. Meglepően sokáig illatozik, 4-5 hónapot is kibír. Én sajnos már megszoktam az illatát, de akárki jön hozzánk, mindig megjegyzi, milyen finom illat van! :) Egyáltalán nem bírom a szintetikus illatosítókat, fuldoklom tőlük, és szívem szerint betiltanám őket, mert tömve vannak az egészségre káros vegyületekkel. Mégis egyre nagyobb trend, hogy lassan minden szolgáltatónál ott "sziszeg" az elektromos, előre programozható spricnis illatosító (még a normál megnevezését sem tudom, remélem értitek, mire gondolok..) Rettentően dühít, főleg az, hogy az emberek nem is tudják, mit művelnek a használatukkal.. Ha nem is Tihanyból, de Ti is simán készíthettek méreganyagmentes illatosítót otthonra! 100 ml gyógyszertári alkoholban kell elkeverni levendula illóolajat egyéni ízlés szerint, beletölteni egy szép kis üvegbe, bele 5-6 narancsfapálcika, és máris kész az ember- és környezetbarát lakásillatosító! ;) 

Ha már megemlítettem a kiskutyámat, Fergie-t, Nektek is megmutatom az egyik kedvenc képemet, amit az idei levendulaágyásomban készítettem róla! ♥ (nem volt egyszerű -> hiperaktív)

ferg-lev-web.jpg

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

fotók: studio44 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr968881272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása