Beauty Heaven

tetoválás eltávolítás

2014. november 26. - zsu044

Sajnos másfél éve intenzíven foglalkoztat ez a témakör, mivel 1 hónapon belül sikerült bezsebelnem elrontott testtetoválást, és elrontott kozmetikai tetoválást is. Ez nagyon elkeserítő és kétségbeejtő tud lenni, és ezt igazán csak az tudja átérezni, aki hasonló cipőben jár. A többség ilyenkor jön a "gondolkodtál volna előre" típusú megjegyzésekkel, mintha nem lenne elég, hogy egy életen át viselsz egy rontott tetoválást. Vagy mégsem? Bizonytalan időn belül megválaszolom ezt a kérdést, mivel belevágtam a lézeres tetoválás eltávolításba.

tattoo-4.jpg

Sokat gondolkoztam, hogy felvállaljam-e, írjak-e róla itt a blogon, hisz az ember nem szívesen büszkélkedik olyan dologgal, amiről úgy véli, elcsúfítja őt. Végül azért döntöttem úgy, hogy megírom a tapasztalataimat, mert én kb. 1 éven át bújtam a netet, hogy megoldást találjak a dologra. Az egy év alatt SEHOL nem találtam olyan weboldalt, ahol hiteles, fotókkal alátámasztott eredményt láttam volna. A legtöbb oldalon egyáltalán nincs referencia anyag, néhány helyen pedig Photoshop által eltűntetett tetoválásokat láthatunk oly módon, hogy még a hozzá nem értő is látja, hogy manipulált kép.

Több tetoválásom van, mindegyiket szeretem, de az utolsó szériában sikerült egy olyan "művész" kezei közé kerülnöm, hogy a tavalyi nyarat hosszúujjúban töltöttem. A 80%-a már javításra került egy "valódi" tetoválóművész segítségével, de maradtak még eltűntetnivalók. Egy kis méretű lepke kezelését fogom fotókkal illusztrálva bemutatni, (vele párhuzamosan a csuklómról egy felirat is eltávolításra kerül) illetve a tapasztalataimról beszámolni.

Az eltávolítást a Lézer Centrumban végzik, a folyamat lényegéről én most itt nem is írok, a cég honlapján minden információt megtaláltok. Az év végéig 30% kedvezményt biztosítanak minden szolgáltatásukra, használjátok ki! :)

Na de végre a lényeg: 2 napja voltam az első kezelésen. Teljesen váratlanul jött, csak érdeklődni mentem be. De aztán Zsuzsi határozott, de kedves fellépésének, és az akciónak köszönhetően 2 perc múlva már a kezelő székben ültem, így nem maradt időm majrézni! :)  Fertőtlenítés és 1 próbalövés után belevágtunk. Fájt. Jobban fáj, mint maga a tetoválás, de hősiesen tűrtem. Még szerencse, hogy kis területről van szó.. A fekete rész után fejcsere, a színes részt máshogyan kell kezelni. Ez sokkal kevésbé fájt, mint a fekete rész, teljesen elviselhető. Aztán jött a csuklóm. Hááát, a közepe táján már durva volt, de Zsuzsi kíméletlenül haladt, amit nagyon jól tett, mert ha megáll, biztos, hogy sokkal rosszabb mégegyszer nekifutni.

2014.11.24..png

Közvetlenül a kezelés után kifehéredik a kezelt terület, de ez pár percen belül eltűnik, és a duzzanatot és a pirosságot eltekintve ugyanúgy néz ki a tetoválásunk, mint előtte. A kezelt területet úgy kell kezelni, mintha megégett volna. A fájdalom, illetve a duzzanat függ a kezelt terület helyétől, és az egyéni érzékenységtől is. A vállamon szinte már nem is éreztem 1 óra múlva, a csuklómon viszont eléggé feldagadt, és még másnap is fájt.

3.jpg

Én La Roche-Posay Cicaplasttal kenem, ami kisebb bőrgyógyászati beavatkozások után, vagy más irritáció esetén segít felgyorsítani a sérült bőr regenerálódását. Jegelni nem jegeltem, de nagyobb terület kezelésekor gondolom jólesne. 2 nap elteltével a lövések helyén apró piros pöttyök vannak, ezt leszámítva ugyanúgy néz ki a tetoválás, mint előtte. Zsuzsi megnyugtatott, hogy a halványodás folyamata 4 hét, legyek türelmes! :) 4 hét múlva megyek a következő kezelésre. Úgy gondolom, addig nem is írok több posztot erről, hacsak nem történik valami egetverő változás! :)

Névtelen_1.png

A blog Facebook oldalát itt tudod követni.

find-us-on-facebook-logos-1024x245.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr236936099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása